Michail Veličko - O vzťahu KSB ku Koránu a o vnímaní kvality života

Pokračovanie rozhovoru so spoluautorom KSB M.V. Veličkom, tentokrát na témy:

  • Vzťah KSB ku Koránu a náboženským náukám vo všeobecnosti
  • Pohľad na kvalitu života z univerzálneho a davo-"elitárneho" hľadiska

Stránka videa: O vzťahu KSB ku Koránu a o vnímaní kvality života na novovytvorenej publikačnej platforme https://svetpodlanas.org na ktorej môžu - paralelne k fóru - publikovať rozsiahlejšie materiály i členovia fóra.

Veľká vďaka za preklad textu ochotnému členovi fóra.

Komentáre

  • Atom
    upravené Mon 17 Oct 2022 #2->

    Velmi podnětné:
    Kvalita života je podmíněna kulturou, která je vyjádřena třemi aspekty a přidám alespoň maličko novou informaci, že to uvedu v jiném pořadí podle důležitosti:
    1) svědomí - to musí být uvolněno, osvobozeno ( Ze seriálu jistě pane premiére, kde tajemník říká premiérovi: "svědomí, to jste si dovolil nákladný koníček" )
    2) vůle - je nutná k uplatnění svědomí (v seriálu se premiérovi vůle plně nedostává) a také osvojení tvořivého potenciálu, kterého úspěšný rozvoj umožňuje větší dosah vůle a větší uplatnění svědomí
    3) rozvoj tvořivého potenciálu - (ten je v naší kultuře částečně podporován a dokonce často na prvním místě /Allatra tvořivá společnost/, pokud to nejde proti elitám: zpěváci, baviči) - musí předcházet 1 a 2, kde dvě nejde obejít, bez vůle se talent nerozvina, ale morálka a svědomí "hvězd" bývá občas velmi ubohá.

  • Atom povedal/-a: 1) svědomí ... 2) vůle ... 3) rozvoj tvořivého potenciálu...

    Vaša viera sa stane vašimi myšlienkami.
    Vaše myšlienky sa stanú vašimi slovami.
    Vaše slová sa stanú vašimi činmi.
    Vaše činy sa stanú vašimi zvykmi.
    Vaše zvyky sa stanú vašimi hodnotami.
    Vaše hodnoty sa stanú vašim osudom.

    Mahátma Gándhí.

  • Atom povedal/-a: Allatra tvořivá společnost

    Ech, AllatRa.
    Párkrát zmíněna i na ksbforum.eu.
    Já zatím počítám s tímto
    https://ksbforum.info/discussion/comment/2393/#Comment_2393

    Co všechno může znamenat “Allat”...
    https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Lat
    https://ru.wikipedia.org/wiki/Аллат
    https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Allat
    https://allatra.cz/publication/co-je-allatra
    https://allatra.org/cs/report/allat

    Když se ve videu 2x objeví slovo “eugenika”.
    Nadpis videa (úvodní obraz, než se video spustí): “K čemu je dobré takové lidstvo?”
    video
    Všimněme si formální stránky videa, včetně hudby.
    Zajímavé. Video je z roku 2021 a o koronaviru ani slovo. Ale “eugenika” je tam 2x...

  • P
    upravené Mon 17 Oct 2022 #8->

    Kancelar povedal/-a: Bolo v nej opisane, ze tym, ze tych ludi spiritualne vycvicili...
    Lin povedal/-a: Nevím sice, jestli jsem zdárně pochopila, jak jsi to myslel... ...Tím te´d nemyslím nějaké ty umělé metody jako jsou regrese, holotropní dýchání atd.

    Tyto 2 příspěvky mne donutili pokusit se na základě "vlastního výzkumu" formulovat pokus o obecnější pohled.
    Možná je podstatou to, že (popsané žádoucí) změny u člověka nastanou, pokud mu je dostatečným způsobem "rozpohybována" (zejména na tzv. Západě) silně utlumovaná pravá mozková hemisféra. A možná je dokonce do jisté míry jedno, je-li k tomu použito duchovno nebo falešné "duchovno". Důležité je, aby to bylo něco, co s tou pravou hemisférou pohne. A jakmile jednou dojde k tomu "rozpohybování" nad určitou úroveň a trvá to dostatečně dlouhou dobu, otevře se "napojení nahoru"...

    Na druhou stranu, pokud levá mozková hemisféra nedosahuje sama určité "dostatečné" úrovně "rozpohybování", pak akce s pravou hemisférou nikam nevedou nebo sice vedou, ale dojde k porušení míry a z dotyčného se stává "uletělec" různého typu...

  • Lin
    Lin
    upravené Mon 17 Oct 2022 #9->

    @Počtář povedal/-a:
    Na druhou stranu, pokud levá mozková hemisféra nedosahuje sama určité "dostatečné" úrovně "rozpohybování", pak akce s pravou hemisférou nikam nevedou nebo sice vedou, ale dojde k porušení míry a z dotyčného se stává "uletělec" různého typu...

    Nejspíš máš pravdu. Uvažuju takto:
    Ve vývoji dítěte nejprve dochází ke zkoumání reality = nejprve seznamování se s možnostmi vlastního těla, pak seznamování se s okolím, pak fungováním věcí kolem sebe... atd. Znáte každý kdo dítě má a sami jste tím jako děti prošli. Můj názor je, že se člověk nejprve musí pevně "postavit" do reality hmotného světa, ve kterém žije - a až potom může vzhlížet k věcem "nadpozemským". Dítě se také nejprve učí třeba umisťovat kostičky a teprve později přichází umění uchopit tužku a cosi čárat. A stejně, jako platí pro vše v pozemském životě - nejdůležitější je zachovávat harmonii, rovnováhu = snažit se obě hemisféry "živit" spravedlivě. Samozřejmě, že pak někdo více preferuje třeba logiku, matematiku, střízlivý reálný odhad - a druhý zas je emotivní, má různé "vhledy" atd. Ale podle mého není dobře "ulítávat" na žádné ze stran.
    Myslím, že už dnes vidíme důsledky různých směrů "ezo", které lidi nabádali právě k tomu "nadpozemskému ulítávání" na pravé hemisféře a logiku či realitu postavenou na ověřitelných faktech zcela odmítali. Proto vyslovuji svůj názor, že z tohoto důvodu není dost lidí dneska schopno si v hlavě poskládat, co se vlastně děje = co je příčinou a co je důsledkem, k čemu co vede.

    Pozn. 12.15:
    Platí to i obráceně= když má někdo zaostalou pravou hemisféru, není schopen dostatečně chápat, protože mu schází nadhled a představivost.

  • Atom
    upravené Mon 17 Oct 2022 #10->

    Ještě jeden podstatný aspekt byl zmíněn a to, že tvořivý potenciál jednotlivce patří celému lidstvu, výsledky práce si autor nemůže přisvojit (to je morálně zvrácené, já to vyrobil nebo vymyslel je to moje - pak by dítě patřilo rodičům protože ho zplodili), "všechny patenty by se měli okamžitě zrušit a dát k dispozici všem", je nepřípustné dělat si z talentu "byznys" a parazitovat tak na lidstvu (GP to umožňuje, protože mu to pomáhá řídit a klamat dav, ale svědomí je proti).

  • M
    upravené Mon 17 Oct 2022 #11->

    @Kancelar povedal/-a:

    @Modi povedal/-a:
    Myslím, že táto časť je zo všetkých najlepšia. Stručne vyjadril pointu celej ich analýzy "svätých písem". VP ZSSR prišli analýzou judaizmu, kresťanstva a islamu k tomu, že existuje vlastne len Jediný Zákon, ktorý kedysi ohlasovali už Mohamed, Ježiš, Mojžiš a pravdepodobne už Achnaton, a bol ohlasovaný opakovane preto, lebo vtedajšie "elity" ho vždy prekrútili.
    A celý tento Jediný Zákon možno zhrnúť do jednej rady, prikázania: žiť prísne podľa svedomia a v neustálom dialógu s Bohom. Nič viac!

    Nedavno som cital tuto knihu https://torden.sk/produkt/psi-vojny-zapad-a-vychod-historia-vojenskeho-vyuzivania-extrasenzoriky/

    Bolo v nej opisane, ze tym, ze tych ludi spiritualne vycvicili, tak zaroven s tym prisla aj ich zmena osobnosti a moralky. Ako z hrubych a neomalenych odvedencov ci vojakov pred koncom sluzby sa stala sorta ludi, ktora filozofovala, pisala basne a stali sa z nich daleko slusnejsi ludia. Takze my ako ludia vieme spiritualne a moralne pozdvihnut cloveka, vsetko je len vo vychove a vzdelavani. Zaujimave tam bolo pre mna to, ze ten posun v moralke a svedomi prisiel nie cielene, na ten sa nezameriavali, ale spolu s tym ako ich spiritualne cvicili. Samo sebou.

    Tiež som čítal tú knihu a osobne si myslím, že ten efekt bol pravdepodobne spôsobený individuálnou alebo kolektívnou charizmou samotných učiteľov. Skrátka to dobré, tie ľudské hodnoty a talenty, ktoré boli v učiteľoch sa správnym prístupom preniesli aj na žiakov. Čítal som si aj básne od Ratnikova, nebola to žiadna vysoká poézia, ale bolo to úprimné a bolo v tom cítiť zápal, nadšenie.

    Ide o to, že ak si predstavím iných učiteľov extrasenzoriky s nižšími morálnymi hodnotami a cieľmi, tak neverím tomu, že aj pod ich vedením by sa žiaci stávali lepšími ľuďmi, tvorcami a básnikmi. Duch dáva a inšpiruje druhých z toho, čo sám má a čím je.

    Inak, tá kniha je veľmi zaujímavá.

  • Ogar Valach
    upravené Tue 18 Oct 2022 #12->

    Modi povedal/-a: A celý tento Jediný Zákon možno zhrnúť do jednej rady, prikázania: žiť prísne podľa svedomia a v neustálom dialógu s Bohom. Nič viac!

    Kresťania žijú podľa svedomia a dopracovali sa k tomu, že sa stali ovcami ochotnými ísť na porážku. Hlavným princípom má byť spravodlivosť. Nehovoriac o tom, že svedomie moslima je iné ako svedomie kresťana. Nie je svedomie ako svedomie. Je proti svedomiu moslima zavraždiť kresťana? A je proti svedomiu kresťana zavraždiť moslima? Vidíte ten rozdiel? Ktorý z nich má predurčené zvíťaziť? Spravodlivosť sa zaobíde bez svedomia, ale svedomie bez spravodlivosti nie.

    Počtář povedal/-a: Důležité je, aby to bylo něco, co s tou pravou hemisférou pohne. A jakmile jednou dojde k tomu "rozpohybování" nad určitou úroveň a trvá to dostatečně dlouhou dobu, otevře se "napojení nahoru"...

    Existuje nekonečné množstvo kanálov "nahor". Nie všetky sú dobré. Sú ľudia napojení na temné svety a myslia si o sebe, ako veľmi sú vyspelí. Nie sú. Samotné napojenie alebo rozvinutie duchovných schopností nie je dôkazom duchovnej vyspelosti. Sú vyspelí človekovia, ktorí nemajú tieto schopnosti rozvinuté a sú ľudia, ktorí ich rozvinuté majú, ale duchovne sú na nízkej úrovni. Globálny prediktor má tieto schopnosti rozvinuté, ale z duchovného pohľadu je to ten najväčší primitív. Globálny primitív.

    Všetky kanály vedú niekam. K dobrým aj zlým energiám, bytostiam, silám... Napríklad k diablovi alahovi. Ale len jeden jediný je náš, slovanský kanál výstupu hore. Je smutné, ako veľmi málo človekov smeruje k nemu. Živatma, ktorú majú len bieli človekovia, je ako plavák a stúpa, ak nemá v ceste tzv. negatív. Negatív je všetko, čo nás drží dole. Napríklad závislosti na zlých, ale aj dobrých veciach. Naše osobné nedostatky, nezvládnuté úlohy, nespracované záležitosti... Výstup je možný cez stredový kanál, keď nie sme ani v minúsovej ani v plusovej rovine, ale v strede. Zlatá cesta výstupu.

    Koho zaujíma viac, nech si pozrie niekoľko prednášok (aspoň tri) z prvých dní seminárov na Tartárii, kde sú tieto základy veľmi dobre vysvetlené.


    Nechce sa mi to viac rozpisovať, len pozerám, že tu filozofujete o veciach, o ktorých nemáte ani len základné znanie. Pamätajte, rozvinutie duchovných schopností neznamená duchovnú vyspelosť.

  • Ogar Valach
    upravené Tue 18 Oct 2022 #13->

    Takmer všetci "channelisti" sú napojení na negatívne entity, ktoré nimi manipulujú. Je to znak rozvinutosti? Rozvinuté duchovné schopnosti nič neznamenajú. Nostradamus mal vízie budúcnosti. Lenže iba negatívne. Prečo? Pretože síce vystúpil nahor, ale napojil sa iba na negatívne sily. Je to znakom jeho vyspelosti? Aj keby bol napojený na iba pozitívne sily, ani vtedy by to nebolo znakom jeho duchovnej vyspelosti. Či sa v prípade výstupu nahor napájame na pozitívne, alebo negatívne sily, závisí od toho, či sa naše vedomie pohybuje v plusovej, alebo v mínusovej časti 12-rozmernej hry. Do deviatej úrovne (vrátane) je hra delená na plusovú a mínusovú časť. Od desiatky, čo sú už kolektívne energie, už delenie nie je. Našim cieľom by mala byť najmenej úroveň 10, 11, 12, čo už sú úrovne národa, nie individuálne. Šiesta úroveň je videnie jemnohmotných svetov. Buď pozitívnych, alebo negatívnych. Šestka je málo. To dokážu aj ľudia. 10, 11, 12 sa týka len človekov.

    Skok nahor mimo stredový kanál je možný počas klinickej smrti. Nebezpečné a môže byť opäť do plusovej, alebo do mínusovej časti. Drogy umožňujú iba dočasný výstup nahor. Je to nebezpečné, pretože veľa ľudí na takýto výstup nie je psychicky a duchovne pripravených. Preto veľa užívateľov drog skončilo na psychiatrii. Ich myseľ to nedokázala ozmysliť - pochopiť a dať tomu význam.

    Pozrite si najmenej tri prednášky z prvých dní seminárov na Tartárii, kde sú tieto základné veci súhrnne vysvetlené. Nájdete ich roztrieštené aj inde, ale nemusia byť v súvislosti s našim národom. Hlavne pozor na rôznych šamanov, hlavne z južnej Ameriky. Tí často vyciciavajú životnú energiu naivných bielych človekov. Ich prostredníkom u nás je napríklad Petr Chobot, ale aj iní Česi. Tiež pozor na rôznych indiánov z Indie žijúcich na Ukrajine (Vladimír Kurovský), ktorí sa tvária ako Slovania, ale tiež len vyciciavajú naivných bielych človekov. Dalo by sa pokračovať ešte dlho. Inšpiráciu a nasmerovanie ste dostali, je už len na vás, ako sa k tomu postavíte.

  • Ogar Valach
    upravené Tue 18 Oct 2022 #14->

    Modi povedal/-a: VP ZSSR prišli analýzou judaizmu, kresťanstva a islamu k tomu, že existuje vlastne len Jediný Zákon, ktorý kedysi ohlasovali už Mohamed, Ježiš, Mojžiš a pravdepodobne už Achnaton, a bol ohlasovaný opakovane preto, lebo vtedajšie "elity" ho vždy prekrútili.

    Preto sa nedostali ďalej, ako iba k trom najprimitívnejším svetovým náboženstvám, ktoré na Zemi existujú, z ktorého si vybrali to úplne najprimitívnejšie. Na ich mieste by som sa hanbil, lenže oni sú takí primitívni, že sa tým hrdia. Vlastne iba Blbečko, pardón, Michail Veličko. Áno, tieto tri abrahámske náboženstvá sa naozaj dopracovali k jedinému zákonu, ako inak, keď majú rovnaký základ a sú prakticky tým istým, všetky ich ovláda a kontroluje rovnaký egregor. O Konoch ani netušia, pretože pochádzajú od nejakých bytostí z deviatej úrovne. Od rôznych hospodinov, jehovov, alahov... Vybrať si niektoré z týchto náboženstiev, ktoré boli všetky určené cudzincom, nie nám, Slovanom, znamená, že ste pravdepodobne rovnakí primitívi, ktorí dosahujú najviac tretiu až štvrtú úroveň v prípade kresťanstva, alebo druhú až tretiu v prípade druhých dvoch. Keďže ani jedno z abrahámskych náboženstiev nebolo určené nám, Slovanom, ale všetky boli určené primitívom, z ktorých niektorí pochovávali svoje ženy zaživa, je znakom primitivizmu a hlúposti orientovať sa týmto smerom. Človekovia (nie ľudia) sa zameraním na tieto náboženstvá môžu len a jedine ponížiť. Ale každý má právo voľby. Všetky náboženstvá sú zlo, ale z pohľadu úrovní je to zhruba takto:

    • judaizmus a isram - väčšinou druhá úroveň (čakra), snívajú o tretej
    • kresťanstvo - väčšinou tretia úroveň, snívajú o štvrtej
    • hinduizmus, budhizmus - štvrtá až šiesta úroveň (preto bodka na čele hinduistov, na mieste šiestej čakry)

    Védizmus nie je náboženstvo. Je to hlboká znalosť duchovných kozmických princípov a konanie v rámci nich. Náš, slovanský Zlatý Vek, je na úrovni 10-12 v rámci dvanásťrozmernej hry, v ktorej sa nachádzame. Slovanstvo počas poslednej Noci Svaroga, ktorá bola jednou z najťažších vôbec, bolo na úrovni 4-6, čo je stále výrazne vyššie, ako ktorékoľvek abrahámske náboženstvo.

  • K videám len toľko: "Tolik práce, a přitom taková blbost."

  • o
    upravené Tue 18 Oct 2022 #16->

    Implikácie:

    • tak ako sa kvalita školstva prejavuje na úrovni vzdelania jednotlivca a následne i jeho chápania prebiehajúcich dejov a udalostí, tak sa konkrétna náboženská škola-viera prejavuje v úrovni jeho duchovného rastu a limituje tak úroveň získaného poznania väčšiny žiakov. Ale vždy platí, že škola je len základ a každý sa môže vzdelávať ďalej sám.
    • Najobjemnešia, všeobjímajúca matrica pochádza od Stvoriteľa/HNR. Preto všetko, čo neodpovedá jej energii/(kozmickým) zákonom, bude postupne slabnúť a zanikne, a naopak, to, čo s ňou harmonizuje, bude rezonančne rásť a mohutnieť.
    • Svedomie versus spravodlivosť - podľa mňa sú oba pojmy sú filtrované kultúrami; napr. ukameňovanie nevernej ženy chápu adepti islamskej školy ako spravodlivý trest. Ak chápem svedomie ako čiastočku (fraktál) Stvoriteľa, tak ho považujem za najvyššiu hodnotu. Ak mi pomáha určovať, aké konanie je s ním v súlade (t.j. spravodlivé), tak prakticky svedomie=spravodlivosť.
      Záver:
      človek konajúci v súlade so svedomím koná spravodlivo. Nie je teda pravda, že jeden je "lepší", duchovne vyspelejší, ako ten druhý (viď aktualizácia nižšie). Takéto delenie slúži skôr na fragmentáciu síl/davu ako na ich zjednocovanie.
      Aktualizácia: "Nie je teda pravda, že jeden je "lepší...", - myslím prípad, či je lepší ten, kto koná v súlade so svedomím, alebo ten, kto koná spravodlivo.
  • Nesouhlasím. Spravedlnost je takové chování člověka, jehož činy, myšlenky a slova, odpovídají, nebo jsou blízké istině. A ta je jenom jedna. pro křesťany, muslimy, ateisty, prostě pro všechny.

  • Ogar Valach
    upravené Tue 18 Oct 2022 #18->

    @Rusofil povedal/-a:
    Nesouhlasím. Spravedlnost je takové chování člověka, jehož činy, myšlenky a slova, odpovídají, nebo jsou blízké istině. A ta je jenom jedna. pro křesťany, muslimy, ateisty, prostě pro všechny.

    Presne tak. Ale schopnosti a potenciál dopracovať sa k istine majú rôzni ľudia rôzne. A človekovia úplne iné. A o tom to je.

  • M
    upravené Tue 18 Oct 2022 #19->

    Ogar Valach povedal/-a: Spravodlivosť sa zaobíde bez svedomia, ale svedomie bez spravodlivosti nie

    Spravodlivosť sa nezaobíde bezsvedomia, či presnejšie bez univerzálnych etických pravidiel. Pretože bez týchto objektívnych etických pravidiel by žiadna spravodlivosť nikdy nebola. Ani pojem "spravodlivosť" by neexistoval. (Áno, existujú aj objektívne etické pravidlá, pretože to, čo určil Stvoriteľ, nemá človek moc zmeniť, preto je to pre človeka objektívna danosť).
    Spravodlivosť a etika (svedomie) sú dve strany tej istej mince, a nemôžu bez seba existovať. Len ich treba očistiť od ľudskej subjektivity. Od ľudských omylov a výmyslov, a manipulácií.

    Spravodlivosť treba hľadať cez etiku, a etiku cez spravodlivosť. A keďže človek nie je v poznávaní objektívnej reality sebestačný, lebo pánom Rozlíšenia je Boh, tak je nevyhnutné, aby bol človek aj v neustálom dialógu s Bohom.

  • M
    upravené Tue 18 Oct 2022 #20->

    Vo svete egocentrizmu sa často stáva, že jedinci konajú podľa princípu: "Spravodlivé je to, čo chcem ja!". Je jasné, že ľudský egoizmus je pestrý a nevyčerpateľný, a preto takýto jedinci nikdy nemôžu dosiahnuť súlad, nikdy nebudú žiť v harmónii. Budú sa medzi sebou hrýzť ako psy.

    V skutočnosti je to tak, že "spravodlivé je iba to, čo chce Stvoriteľ!" a "Spravodlivosť je jeho vôľa!"
    Problém je však v tom, že na svete je mnoho náboženstiev, ktoré interpretujú Božiu vôľu po svojom, subjektívne. Každé náboženstvo trochu inak. Jedno hlása otrockú poníženosť, iné džihád, ďalšie poveruje jeden národ, aby vládol nad ostatnými národmi. Ďalšie zakazuje jesť mäso a káže, že treba celý svet naučiť spievať mantru "Hare Krišna", lebo ako jediná a najsilnejšia očisťuje od hriechov a zbavuje karmy. A ďalšie učí sa úplne odpútať od tohto sveta a cez meditáciu hľadať bránu k ničote/prázdnote (nirváne).

    Treba si priznať, že aj naše predstavy o spravodlivosti môžu byť veľmi skreslené, rovnako ako môže byť skreslená naša mravnosť (ktorá sa metamorfovala do toho, čo nazývame svedomím).
    Ak by sme poznali skutočnú vôľu Stvoriteľa, tak by sme spoznali aj univerzálnu mravnosť a univerzálnu spravodlivosť. A vôľu Stvoriteľa možno v terminológii KSB nazvať aj vektorom cieľov vo vzťahu k ľudstvu, a vo vztahu ku konkrétnemu jedincovi. T.j. reč je o misii ľudstva a misií jednotlivého človeka.

    Môže túto informáciu človek od Boha dostať? Ak ak áno, ako? Čo treba pre to urobiť?

    Obávam sa, že ak nepochopíme vektor cieľov Boha voči ľudstvu a voči každému z nás, tak budeme filozofovať ešte tisíc rokov a nikam sa nepohneme. Toto je úplný základ pochopenia Bohocentrickej mozaiky a každá jedna chyba pri jej skladaní odkloní proces do slepých uličiek, do bludného kruhu.

  • @Modi povedal/-a:

    ,,,

    Obávam sa, že ak nepochopíme vektor cieľov Boha voči ľudstvu a voči každému z nás, tak budeme filozofovať ešte tisíc rokov a nikam sa nepohneme. Toto je úplný základ pochopenia Bohocentrickej mozaiky a každá jedna chyba pri jej skladaní odkloní proces do slepých uličiek, do bludného kruhu.

    Lidstvo je staré 300 až 500 000 let a ještě nic o Bohu nevyfilozofovalo a nedokázalo.

  • d
    dum
    upravené Wed 19 Oct 2022 #22->

    @Lena povedal/-a:

    @Modi povedal/-a:

    ,,,

    Obávam sa, že ak nepochopíme vektor cieľov Boha voči ľudstvu a voči každému z nás, tak budeme filozofovať ešte tisíc rokov a nikam sa nepohneme. Toto je úplný základ pochopenia Bohocentrickej mozaiky a každá jedna chyba pri jej skladaní odkloní proces do slepých uličiek, do bludného kruhu.

    Lidstvo je staré 300 až 500 000 let a ještě nic o Bohu nevyfilozofovalo a nedokázalo.

    Myslím že je to jednoduché. Vektor cieľov Boha voči ľudstvu je zažitie a ilustrácia procesu odvrátenia sa, vzďaľovania a odklonu ktorý časť stvorenia svojvoľne aktivovalo, a opätovný návrat späť k Človečenstvu, k Otcovi.

  • Ak je niečo naozaj spravodlivé, nemusí to byť podľa svedomia. Ak je niečo podľa svedomia, nemusí to byť naozaj spravodlivé.

  • Lena písala:
    Lidstvo je staré 300 až 500 000 let a ještě nic o Bohu nevyfilozofovalo...

    Mám na Vás otázku , čo si myslíte o bulharskej veštkyňu Vange ?

  • @orimak1 povedal/-a:
    Lena písala:
    Lidstvo je staré 300 až 500 000 let a ještě nic o Bohu nevyfilozofovalo...

    Mám na Vás otázku , čo si myslíte o bulharskej veštkyňu Vange ?

    Víte, co se říká? že to, co se opravdu stane, nikdo nemůže a nesmí prozradit lidem. Paní měla jakési jasnovidecké vlohy, navštěvovali ji i komunističtí papaláši, ale jejím předpovědím do budoucna nevěřím.

  • Ja rozumiem že Vy neveríte , ja tiež všetkému neverím . No Vanga nemala zvláštne odborne tituly, iba so základným vzdelaním , bez univerzity a väčšina jej predpovedi , alebo viiz , ktoré vyriekla sa udiala. No mala vysokú intuíciu , tušenie a videnia . To sa na žiadnej z našich univerzít naučiť nedá. Dokázala sa spojiť alebo prepojiť s niečim odkiaľ dokázala zbierať informácie a podávať ich do určitej miery ďalej medzi ľudí.

    Víte, co se říká? že to, co se opravdu stane, nikdo nemůže a nesmí prozradit lidem...

    Prezradiť sa to smie a môže , no je za to aj zodpovednosť , alebo karma. Každý musí sám nájsť , prečo tu je a čo by mal robiť.
    Ak Vás to čo robíte uspokojuje , asi je to v poriadku , je to Vaša vízia a Vaša voľba.

  • Zpráva se sem nehodí, ale nevím, kam s ní.
    V Jakartě hoří mešita islámského centra a kupole mešity se již zřítila (video):
    https://riafan.ru/23705612-obrushenie_kupola_bol_shoi_mecheti_islamskogo_tsentra_pri_pozhare_v_dzhakarte_snyali_na_video?utm_source=smi2

  • Ogar Valach
    upravené Wed 19 Oct 2022 #28->

    Lin povedal/-a: V Jakartě hoří mešita islámského centra a kupole mešity se již zřítila

    B)B)B)

  • Ogar Valach
    upravené Wed 19 Oct 2022 #30->

    @Lin povedal/-a:
    V Jakartě hoří mešita islámského centra a kupole mešity se již zřítila (video):

    Už sa zistilo kto to bol:
    https://www.mojevideo.sk/video/38de1/achmed_ma_rad_zerave_uhliky.html

    Chceli ho ukameňovať, lenže nie je žena. Preto sa rozhodol dať sa na pokánie a stať sa pútnikom. Jeho cieľom je návšteva každej jednej mešity na svete. Verí, že veriaci ho nenechajú hladovať a vždy ho obdarujú zopár uhlíkmi. Zápalky si zoberie vlastné.