Zpravy z Polska

PiS - sef Kaczynski opousti vladu
Sef narodne-konzervativni strany PiS, Jaroslav Kaczynski odevzdal svuj urad vicepremier.
Bude se venovat sve strane, aby ji pozvedl.
Spoluzakladatel strany PiS, Kaczynski, byl v letech 2006 a 2007 polským premiérem. Od roku 2015, kdy se jeho strana opět dostala k moci, je považován za klíčového hráče polské politiky - ať už s vládní funkcí, nebo bez ní. zde

«1345

Komentáre

  • https://www.rt.com/news/564435-poland-citizens-leave-belarus-ukraine/

    Polská vláda naléhá na občany ať opustí Bělorusko.

  • Q
    upravené Thu 20 Oct 2022 #6->

    Kaktus povedal/-a: Trojmoří sice může územně vytvořit, ale energeticky bude zajištěno až v momentě dostatečné konformity s RF.

    Je pravda, že po Vzniku chalifátu na Západě a kolapsu EU a NATO a USA nevidím pro Trojmoří jinou cestu než proRuskou. I kdyby jen z diplomatických a obchodních důvodů. Pokud si RF udrží suverénní pozici a budou tam v čele vlastenci a Trojmoří nemá být oblast "zemí 3. světa", tak je to nevyhnutelné.

  • K
    upravené Thu 20 Oct 2022 #7->

    @Quilgen

    Otázka taky je, kdo by chalifát řídil? Odpověď je nasnadě, nikdo. Může mít jediný účel - jako silové proxyberanidlo na Rusko. Rusko bude nutně potřebovat minimálně nárazník - Trojmoří. Říkám si ale, že beranidlo by bylo použito zejména pokud by u moci zůstali demokrati. Když tam budou republikáni, zřejmě evropské elity zjistí, že jim jejich vlastní napůl zničené země - ve jménu západního kolektivismu - hodí na hlavu i s napůl rozdělaným chalifátem - protože to prostě nebude z čeho platit.

    Ta hrůza z toho, že možná budou muset přijmout zodpovědnost...

  • Bolo by dobré porovnanie kam na východ siahalo NATO v roku 1997 (požiadavka Ruskej federácie) a kam na západ má aspoň približne siahať Trojmorie. Môže nám to veľa napovedať a budúcom vývoji u nás.

    Aj keď je to teraz nepravdepodobné, ak sa zmenia vlády na Slovensku a v Česku na pronárodné, v hre bude stále aj V4+.

  • K
    upravené Thu 20 Oct 2022 #9->

    Já mám za to, že NATO sahalo po Německo (+Turecko a Řecko), my jsme v něm ještě nebyli.

    Vstoupili jsme až 1999.

  • @Kaktus povedal/-a:
    Já mám za to, že NATO sahalo po Německo (+Turecko a Řecko), my jsme v něm ještě nebyli. Vstoupili jsme až 1999.

    My v 2004. Ide o to, či je tam rovnaká línia.

  • Ogar Valach
    upravené Thu 20 Oct 2022 #12->

    Je to tak. Vykukuje iba Rakúsko, ktoré je neutrálne, ale tiež má patriť do Trojmoria. Inak je to úplne presná hranica, takže Vladimír Putin bude pretláčať asi scenár Trojmoria, v ktorom bude mať väčší vplyv než upadajúca západná Európa.

    https://sk.wikipedia.org/wiki/Organizácia_Severoatlantickej_zmluvy#/media/Súbor:History_of_NATO_enlargement.svg

  • Kaktus povedal/-a: Odpověď je nasnadě, nikdo.

    Vždy to někdo řídí :smiley:
    Bude to GP, ale přes koho je otázka.... Irán není zrovna těžká váha.

    Možná Rusko přes Kadyrova ?! :smiley:

    Kaktus povedal/-a: Ta hrůza z toho, že možná budou muset přijmout zodpovědnost...

    To nehrozí... max je někdo pověsí, ale oni nic nevymyslí i kdyby chtěli ...

  • Lena povedal/-a: Proč mezi státy?

    No ano, tak to se shodujeme.

  • K
    upravené Fri 21 Oct 2022 #16->

    @Quilgen

    Miliony jich jsou, ale původního obyvatelstva je stále více. Blízký východ je podporuje - protože do nedávné doby byl navázán na západ (západní finanční systém) a ten chtěl aby je podporoval, neb mu slíbil, že tam bude mít svůj chalifát a národní vlády si nechali dělat doma bordel, neb za to byly placené.

    Chalifát v Evropě bude požadovat stejnou životní úroveň jako chalifát na blízkém východě. Těžko se bude sultánům z blízkého východu obhajovat, proč se jedni muslimové mají tak a druzí jinač. a pokud to tak bude, tak se migrační tsunami odlije zpátky tam odkud přišlo...S tím se jaksi nepočítá. Vždycky jen zaostalý evropský chalifát...proč by tam ale měli zůstávat ekonomičtí migranti nikdo nikdy neřekne. Prostě půjdou za lepším.

  • Nedaleko Varšavy se začátkem listopadu sejdou bývalí ruští poslanci a další opoziční politici a aktivisté, aby jednali o odporu vůči režimu ruského prezidenta Vladimira Putina a možném převzetí moci po jeho pádu. V pátek o tom na svých internetových stránkách píše polský list Rzeczpospolita.

    Do paláce patřícímu Polské akademii věd ve vesnici Jablonna severně od polského hlavního města mezi 4. a 7. listopadem dorazí někteří bývalí poslanci, bývalí státní úředníci a představitelé samospráv a aktivisté z ruské opozice, kteří odsuzují Putinův režim a anexi několika ukrajinských oblastí.

    Očekává se, že přijede Ilja Ponomarjov, jediný poslanec ruské Dumy, který v roce 2014 hlasoval proti anexi ukrajinského Krymu. Dále Rzeczpospolita píše o advokátovi Marku Fejginovi, bývalém poslanci Gennadijovi Gudkovovi a advokátce Jeleně Lukjanovové.

    Plánují přijmout prohlášení o zásadách, na kterých má být založené svobodné Rusko. Tento dokument bude podle nich základem nové ruské ústavy. Jednat chtějí i o „národním odporu“ proti Putinovu režimu v Rusku i v zahraničí.

    Organizátoři schůzky řekli, že chtějí začít vytvářet alternativní mocenské orgány, které by byly schopné přejmout řízení Ruska po pádu Putina. Všechny prý spojuje, že byli v minulosti zvoleni v mezinárodně uznaných volbách.

    „Bez účasti Rusů nelze Putina porazit. Nejde jen o obranu ukrajinského území, ale také o to, aby režim v Rusku nevydržel a aby se Kreml nemohl dopouštět další agrese,“ řekl Rzeczpospolité Vladimir Ponomarjov, otec Ilji Ponomarjova, ruský fyzik a ministr ve vládě někdejšího premiéra Michaila Kasjanova. „Situace v Rusku se stále zhoršuje, musíme odsunout stranou všechny osobní ambice, sjednotit se a pustit se do práce,“ dodal.

    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... u-40412290

  • @Kaktus povedal/-a:
    Nedaleko Varšavy se začátkem listopadu sejdou bývalí ruští poslanci a další opoziční politici a aktivisté, aby jednali o odporu vůči režimu ruského prezidenta Vladimira Putina a možném převzetí ,,,

    Tak vůbec to těm chudákům nezávidím , parta naprostých zoufalců.

  • Jojo, budou diskutovat o perspektivách hřebíku

  • @Kaktus povedal/-a:
    Jojo, budou diskutovat o perspektivách hřebíku

    Informácia pre ľudí, akože jednajú. To je cieľom. Zásadné dohody sa robia inde a inak a nejedná sa s pešiakmi, ale s tými, ktorí rozhodujú.

  • „Snědli jsme amputované nohy a ruce“
    Polský žoldák Krzysztof Muszak (přezdívka „Zeus“) vyprávěl zajímavé příběhy. V „Azovstalu“ jedl oddělené končetiny – tak to řekl polskému redaktorovi portálu „Onet“ Marcin Wyrwałovi.
    Muszak bránil „Azovstal“ jako příslušník nacistického praporu „Azov“, kde ho zranil granát spadlý z ruského dronu. Místní lékaři mu téměř amputovali nohy. Potom byl vyměněn, Krzysztof v pozici hrdiny byl léčen ve Lvově a poté se vrátil do své vlasti. Nyní říká, že se chce vrátit a pokračovat v „zabíjení Rusů“.

    https://t.me/casusbellichat/477545

  • @Quilgen povedal/-a:
    „Snědli jsme amputované nohy a ruce“
    Polský žoldák Krzysztof Muszak (přezdívka „Zeus“) vyprávěl zajímavé příběhy. V „Azovstalu“ jedl oddělené končetiny – tak to řekl polskému redaktorovi portálu „Onet“ Marcin Wyrwałovi.
    Muszak bránil „Azovstal“ jako příslušník nacistického praporu „Azov“, kde ho zranil granát spadlý z ruského dronu. Místní lékaři mu téměř amputovali nohy. Potom byl vyměněn, Krzysztof v pozici hrdiny byl léčen ve Lvově a poté se vrátil do své vlasti. Nyní říká, že se chce vrátit a pokračovat v „zabíjení Rusů“.

    https://t.me/casusbellichat/477545

    Katoličtí Pšónci?, není možné,

  • Lena povedal/-a: Pšónci?, není možné

    :smiley:
    Doufám, že sarkasmus, protože je to více než možné... U nich jo.
    Tam je ta nenávist zakořeněná...

    PS: Leno, psal jsem ti nějaké soukromé zprávy...

  • @Quilgen povedal/-a:
    >

    PS: Leno, psal jsem ti nějaké soukromé zprávy...

    zatím nedošly

  • Lena povedal/-a: zatím nedošly

    Ani nemohly, koukal jsem, a byla tam chyba.... Už jsem to napravil a znova ti napsal, už by jsi je tam měla mít.

  • Zástupcovia Konfederácie poľskej koruny, strany poslanca Grzegorza Brauna, a jej mládežníckej odnože predstavili návrh Deklarácie vernosti Poľskej republike, tzv. "protibanderovskej vernosti", pre ukrajinských občanov v Poľsku. Vyhlásili by tak, že sú si vedomí zločinov Ukrajinskej povstaleckej armády voči Poliakom a odsudzujú teroristické a nezákonné aktivity OUN na poľskom území.

    Návrh dokumentu predstavila Konfederácia poľskej koruny a jej mládežnícka pobočka Korona Młodych na štvrtkovej tlačovej konferencii v Sejme. Zdôraznili, že my ako Poliaci a poľský štát by sme nemali Ukrajincov ani tak žiadať o lojalitu k Poľsku, ale musíme ju bezpodmienečne vyžadovať. Zdôraznili, že ukrajinská identita a historická politika je stále založená na oslave takých osobností, ako bol vodca Organizácie ukrajinských nacionalistov Stepan Bandera alebo hlavný veliteľ takzvanej Ukrajinskej povstaleckej armády Roman Šuchevyč. To by sa malo považovať za zjavný antipolonizmus.

    Článok 👉 https://kresy.pl/wydarzenia/konfederacja-korony-polskiej-proponuje-lojalke-antybanderowska-video/
    Video 👉

    https://t.me/casusbellichat/490455

  • https://t.me/casusbellichat/492727
    https://t.me/casusbellichat/492741

    Tak jestli RF přenechá Z UA Polákům, tak z toho může být dost rychle dost nepěkná mela, ne-li OV.

  • K
    upravené Wed 16 Nov 2022 #29->

    Doplním

    https://www.czechfreepress.cz/evropa/po ... -lgbt.html

    Pochod nezávislosti v Polsku proti ukrajinizaci. Spálena německá vlajka a pošlapána EU a LGBT
    11. listopadu je v Polsku oficiálně slaven Svátek nezávislosti.

    Při této příležitosti prošel ulicemi Varšavy opět Pochod nezávislosti. Účastníci odešli v 14:30 z kruhového objezdu Dmowskiego a přejeli Aleje Jerozolimskieho a Poniatowského mostu na druhou stranu Visly. Policie i vedení hlavního města zdůrazňují, že letošní ročník byl mimořádně poklidný.
    Účastníci Pochodu nezávislosti nesli bílé a červené vlajky a transparenty vč. s pochodovým heslem „Silný národ – Velké Polsko“. Nechyběly ani světlice a ohňostroje. V čele stála kolona motorkářů s transparentem „Miluji Polsko a ty miluješ ji“. Mezi davem byly rodiny s dětmi a slavní politici. Účastníci křičeli, vč. „Bože, čest, vlast“, skandovali „a na stromech místo listí“ a zpívali vlastenecké písně.

    Na pátečním svátku Pochodu nezávislosti v Polsku byl dán jako každoročně také průchod emocím: Letos byla spálena německá vlajka a pošlapány vlajky EU a LGBT.

    Ve Vratislavi Pochod nezávislosti nabyl protiukrajinského vyznění. "Tady je Polsko, ne Ukrajina!", skandovali manifestanti ("Tu jest Polska, a nie Ukraina!", "Ukrainiec nie jest moim bratem!","Tu jest Polska! Nie ukropol!" ), které navazovaly na dřívější protiukrajinské manifestace t.r.

  • 2 správy z TG Miro Del ohľadom PL a rakiet:

    https://t.me/Miro_Del/8225

    Tak a máme výsledok:
    Poľské ministerstvo zahraničia uviedlo, že na východe krajiny spadla raketa ruskej výroby. Poľská armáda už hlási X101. Ruský veľvyslanec predvolaný na poľské ministerstvo zahraničných vecí

    CNN zatiaľ nevie, ale podľa všetkého, hlavný bude názor špecialistu na rakety DUDU, celú noc konzultoval to s Londýnom, to s Parížom. Lietadlo NATO sledovalo raketu, ktorá zasiahla Poľsko, údaje boli prenesené do Varšavy a NATO, kto ju odpálil, nie je uvedné, uvádza CNN.

    Aj keď je na nej nápis „Na Moskvu!“, po Dudovom vyhlásení je jasné, že bojovnosť poľského vedenia sa sústreďuje na ukradnutie majetku Gazpromu. A toto je ospravedlnenka.

    Nuž, poďme. Všetci čakajú. 5 článok. Čo hovoria partneri? Zavrieť oblohu? Je de facto uzavretá. sankcie? Smiech v sále....

    ————
    https://t.me/Miro_Del/8232

    Tak a vydýchol som si... Takže nič sa nestalo, nikto nič nevidel, nikto nič nepočul, a traktor nabúral do jeleňa:

    Andrzej Duda označil pád rakety na východe Poľska za ojedinelý incident, ktorý by sa už nemal opakovať.

    „Nič nenasvedčuje tomu, že by sa akékoľvek udalosti tohto typu mali naďalej vyskytovať,“ povedal poľský prezident. "V tejto chvíli môžeme povedať, že to, čo sa stalo, bol ojedinelý prípad," dodal.