Praha

@Quilgen načrtol zaujímavú tému - "o Praze coby okultním světovém centru a proč na ni tak nahlížet?"

Síce dostal odkaz na knihu /Gustav Meyrink - Golem; o autorovi https://www.svkul.cz/wp-content/uploads/2013/11/meyrink-med.pdf /,
ale téma Praha je isto mnohovrstevnatá.

Praha stovežatá, nádherné srdce Európy, matka miest, zlatá Praha, perla miest, kamenný sen, mesto ležiace na križovatke starých európskych obchodných ciest ...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Praha#Název_a_přívlastky
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/ctenari-idnes-cz-vybrali-pro-prahu-jako-nejlepsi-privlastek-stovezata.A110418_160612_praha-zpravy_sfo
https://wetravelwithlove.com/sk/prezyvka-30-europskych-miest/
https://akcnezeny.sk/poznate-prezyvky-europskych-metropol/

V knihe Praga Mystica. Město Velké bohyně /Bohumil Vurm/ je takáto alegorická mapa - Europa Regina:

Praha v rámci Bohemie ako srdce Európy.
/Dlhodobo ma fascinuje, no až včera som nakombinovala správne kľúčové slová a našla som ju i články o nej vo virtuálnom priestore. Knihu som prednedávnom požičala a existujúce fotografie z nej sú nekvalitné./
https://dabrownstein.com/2013/04/21/europa-regina/
https://en.wikipedia.org/wiki/Europa_regina
https://de.wikipedia.org/wiki/Europa_Regina
https://www.tempi.it/europa-unita-giovane-pura-vergine-bundesbank-cuore/
http://arheon.net/europa-regina-2/

Bohumil Vurm napísal mnoho kníh, napr. Tajné dějiny Prahy.
https://www.databazeknih.cz/vydane-knihy/bohumil-vurm-10254


Našla som inú alegorickú mapu - Bohemia ako ruža - Bohemiae Rosa:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Bohemiae_Rosa#/media/Soubor:Bohemiae_Rosa.jpg

Srdce Európy nie je len jedno:
https://svet.sme.sk/c/4009571/europa-ma-niekolko-srdc-jednym-je-slovensko.html
/2008/

Zaujímavé zobrazenie použil Gott:
https://www.cas.sk/fotogaleria/2596865/v-prahe-drazili-malby-maestra-gotta-80-nahotinky-za-274-tisic-eur/3/

Jednu malú Prahu založenú husitmi máme aj na Slovensku /okres Lučenec, blízko je Halič a stará Halič/:
https://sk.wikipedia.org/wiki/Praha_(okres_Lučenec)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Praha_(okres_Lučenec)
https://www.najkrajsikraj.sk/praha/
https://sksymbol.sk/erb-praha/


Vopred vďaka za všetky zaujímavosti, odkazy, upozornenia na knihy, o ktoré sa podelíte.

Komentáre

  • R
    upravené Sat 5 Nov 2022 #2->

    Kolega se ptal na to, proč je Praha okultním centrem Židů. Pokud jde tedy o další, podle mě důležitější legendy o Praze, je legenda o tom, že místo, pro vznik Prahy vybrali Indičtí mniši. Toto koresponduje právě se všemi fakty, které jsem tady uváděl v spojitosti příchodu Slovanů (R1a) z Altaje, kde jedna část, zůstala v Indii. Také mluví o spojitosti Slovanských a Indických véd. Právě proto jel Zaznobin navštívit Indii a setkat se člověkem, který tvořil jenom myšlenkou.
    Meyrinka jsem nedával také náhodně, protože v povídce Neviditelná Praha o tom také píše. Chápu, že Meyrink se nedá přečíst za den, tak aspoň článek o založení Prahy na místě určeném "Indickými mnichy". Pojem Indičtí mniši jsem dal do uvozovek, protože to mohli být klidně Slovanští žreci, kteří sem dorazili právě putováním přes Indii.
    Vůbec je také zajímavé, proč se tato legenda cíleně zamlčuje.
    Pánové zmínění v článku napsali knihu Utajené dějiny Čech.
    https://www.preskoly.sk/p/77998-utajene-dejiny-cech/

    https://ubdnes.nolimit.cz/obsah-ubdnes/cesi-v-ub/mongolsko-v-cr/zalozili-prahu-asijsti-mnisi

  • Praga bola aj bývalé mesto v Poľsku, do roku 1791, na pravom brehu Visly, oproti Varšave

  • L
    upravené Sat 5 Nov 2022 #4->

    Nejstarší stopy života byly nalezeny v oblasti kolem Prahy v Letkách. Stáří tohoto nálezu se odhaduje na čtvrt milionu let. Nálezy obsahovaly stopy ohniště, dřevěné uhlíky a podobné nálezy svědčící o přítomnosti lidí. před 25 000 lety jsou zahrnovány nálezy "lovců mamutů" - z pazourků a opracované kosti zvířat. 4 000 př. n.l. se začali v pražské kotlině usazovat první zemědělci. .... atd.
    Židi se v Praze usadili kolem 13. století, kde obchodovali s otroky, podporované nebo tolerované Slavníkovci a Přemyslovci. Praha byla významný trh s otroky - což nám ve škole nikdy neřekli. Mystiku okultního místa tomu nasadil Rudolf II, protože byl geneticky na hlavu.

  • Atom
    upravené Sun 6 Nov 2022 #5->

    Lena povedal/-a: táří tohoto nálezu se odhaduje na čtvrt milionu let.

    Nedostatečná informace - pouhý odhad. Jakým způsobem to odhadují ? A dá se to vůbec odhadnout ? Něco jiného je sfinga, kde jsou stopy po vodní erozi.

    A navíc píšeš čtvrt miliónu let (250 tisíc) a pak 25 tisíc ?

    Oficiální dějiny jsou podvrh známe jsou minimálně dvě překroucení. S poměrně vysokou jistotou poprvé při spálení Alexandrijské knihovny. A podruhé s úplnou jistotu ve středověku, kdy se sebrali všechny spisky co šlo, aby se udělali záložní přepisy no a "originály jako naschvál přitom shořely", byl o tom dokument, z paměti už nevím podrobnosti, ale padli tam i jména osob, které to realizovali. Novodobější dějiny, tam již jde složit poměrně solidní mozaiku, při dobré metodologii (informací je poměrně dost). A například nyní můžeme pozorovat pokus vymazat z dějin Ruský svět ( boření památníku, vymazávání osobností z databází , vymazávání celé ruské kultury ).

    Takže ty starší informace (tisíce let) to je pouze fabulace. Už je i geneticky potvrzeno, že člověk se nevyvinul z opice, ale že opice je zdivočelý člověk (opice má delší genetický řetězec o to zdivočení - člověk zůstal člověkem a genom už se výrazně neměnil - genom je i otisk záznam informace - matrice Pinocchio, šídlo v pytli neutajíš).

    Co se týká trhu s otroky v Praze kolem 13.století o tom nevím, možná se obchodovalo tajně, pokud je ta informace pravdivá, tak jestli by byli nějaké zdroje, slyším o tom poprvé, není to nějaká pomluva Slovanů ?

  • @Atom povedal/-a:

    >

    Takže ty starší informace (tisíce let) to je pouze fabulace. Už je i geneticky potvrzeno, že člověk se nevyvinul z opice, ale že opice je zdivočelý člověk (opice má delší genetický řetězec o to zdivočení - člověk zůstal člověkem a genom už se výrazně neměnil - genom je i otisk záznam informace - matrice Pinocchio, šídlo v pytli neutajíš).

    *

    Člověk se nevyvinul z opice, ani opice z člověka - měli pouze společného předka - viz třeba Lucy stará 3 mil. let.

  • Lena povedal/-a: Slavníkovci

    Ve 13. století ?! :smiley: moment nevyvraždil je Václav už v 10. století ?!

  • Atom povedal/-a: Co se týká trhu s otroky v Praze kolem 13.století o tom nevím, možná se obchodovalo tajně, pokud je ta informace pravdivá, tak jestli by byli nějaké zdroje, slyším o tom poprvé, není to nějaká pomluva Slovanů ?

    Obchodovalo. Praha byla centrem obchodu s otroky, ale ne ve 13. století, to už bylo dost pozdě.
    Dříve předtím. Jinak to je součástí další mojí hypotézy, že 1. Benderovci, byli vlastně Češi. Lezli jsme taky Západu (Němcům => Tribut Pacis) do zadku a vedli i společné křížové výpravy proti jiným Slovanům.
    Ty jsme pak prodávali jako otroky => v Praze, a proto to centrum obchodu s otroky a ti otroci byli slované.
    Fakta jsou, že jsme lezli Němcům do.... a že jsme vedli křížové výpravy na Východ (např. právě Otakar II.). Zbytek je dedukce. Myslím, že docela logická.

  • @Quilgen povedal/-a:

    Lena povedal/-a: Slavníkovci

    Ve 13. století ?! :smiley: moment nevyvraždil je Václav už v 10. století ?!

    Boleslav I již v 10. stol na otroctví zbohatl a trvalo to až do 13. stol. Svatý Václav jeho bratr je sporná osoba, tvrdil, že otroky vykupoval, aby je osvobodil, což se ovšem nedá dokázat, ale může to být pravda neboť ho dal Boleslav zavraždit.

  • Však to píši, že s otroky obchodovali Židi.

  • Rusofil povedal/-a: měli pod palcem Židé

    Obchod a Židé ?! :smiley: Neéééé to je šokující :smiley:

    Lena povedal/-a: Svatý Václav jeho bratr je sporná osoba, tvrdil, že otroky vykupoval, aby je osvobodil, což se ovšem nedá dokázat, ale může to být pravda neboť ho dal Boleslav zavraždit.

    Proč by zabíjel svého nejlepšího zákazníka ?! :smiley:

    Ta vražda (pokud tomu tak vůbec bylo) byla z politických důvodů.

  • @Quilgen povedal/-a:
    >
    Proč by zabíjel svého nejlepšího zákazníka ?! :smiley:

    Ta vražda (pokud tomu tak vůbec bylo) byla z politických důvodů.

    Největší politika jsou peníze.

  • .....Ve 13. století ?! :smiley: moment nevyvraždil je Václav už v 10. století ?!....

    Kedy sa šírilo kresťanstvo na našich terénoch a akým spôsobom a čo so Slovanmi ktorí sa nechceli vzdať pohanskej viery? Neskončili náhodou aj ako otroci? O predávaní Slovanov ako otrokov sa v niektorom zo svojích vystúpení zmienil už Pjakin, čo si pamätám.
    Tiež do toho obdobia spadá rozpad Veľkej Moravy(MagnaMoravia). Veď keď padá ríša , všetci z jej okolia (hlavne susedia) ju rabujú a berú si svoju korisť .

  • Lena povedal/-a: Největší politika jsou peníze.

    Opakuji ... :( Pokud vykupoval otroky a Bolek je prodával ... tak proč by likvidoval nejlepšího zákazníka ?! :smiley:

  • Lena povedal/-a: Člověk se nevyvinul z opice, ani opice z člověka - měli pouze společného předka

    Odbočujeme z tématu, tak pouze krátce. Opice a člověk měli pouze společného předka - a tom to je - jedna větev je degradační s delším genomem protože druh musel opustit naši lidskou vývojovou větev a změnil se i tělesně (zatím co Lucy nám byla hodně podobná) a náš lidský genom zůstal stabilní a změny jsou pouze přizpůsobení se biosféře a i kultuře.

    Takže můžeme říci, že opice je zdivočely člověk.

  • Atom
    upravené Sun 6 Nov 2022 #17->

    Chybí mi tu zdroje na to, že se obchodovalo v Praze s otroky. V info-poli žádný otisk nevidím v mýtech, pověstech, pohádkách. Prosím nějaký zdroj. Jestli vládci nějak s otroky obchodovali (což asi ano), tak to určitě nebylo v kultuře a v denním životě obyvatelstva (je to nekřeťanské).

    @orimak1 povedal/-a:
    Kedy sa šírilo kresťanstvo na našich terénoch a akým spôsobom a čo so Slovanmi ktorí sa nechceli vzdať pohanskej viery? Neskončili náhodou aj ako otroci? O predávaní Slovanov ako otrokov sa v niektorom zo svojích vystúpení zmienil už Pjakin, čo si pamätám.
    Tiež do toho obdobia spadá rozpad Veľkej Moravy(MagnaMoravia). Veď keď padá ríša , všetci z jej okolia (hlavne susedia) ju rabujú a berú si svoju korisť .

    Ano o tomhle v infopoli otisky zůstali.

    Co se týká "vlezdoprdelství" Němcům, tak to se týkalo vždy zrádné části elit. Češi s Němci vždy tvrdě bojovali, například Husité. Pak je, ale potřeba že jsme na 300 let přišli o všechno o stát i skoro o jazyk až nás GP podpořil (národní obrození), aby mohl rozbít impéria díky "právu národů na seberurčení", do teď se z toho vyhrabáváme a v současnosti je vlezdoprdelků Němcům hojné množství i obyvatelstvu, především inteligence, například "prostčí" lidé v mém okolí, kteří jezdí za prací k sousedům je zrovna moc nemusí.

    Odbočka:
    Skoro to vypadá "jako" když inteligence korumpuje, protože s těch chytřejších zůstane poctivých jenom málo. Ovšem je inteligence (vyčůránství) a inteligence (boží jiskra).

  • Zdroje , tie budú už asi iba vo vatikánskej knižnicy , teda ak myslíte písomnú podobu.
    Tiež som sa zhodou okolnosti ocitol na prednáške poľskej učiteľky histórie , jej meno bolo Stopa (krstné si už nepamätám . Tak ona tvrdí , že po rozpade Veľkej Moravy , časť elít ušla na dneskajšíe teritória Poľska
    a tak vlastne začala vytvárať dynastia rodu Mieška 1 .Podotýkam je to jej myšlienka. Ona vraví , že vtedý v tých časoch nastala hromadná výstavba a oprava hradov a opevnení a to v takej polohe ,že ak tie hrady a opevnenia spojíte , vychádza to ako jedna línia od severu po juh , ako keby sa pripravovalo na niečo zo západnej strany na ktorej zas bola krvná línia rodu Piastovcov. Boli tam proste zdroje na výstavbu a opravy hradov .

  • Lin povedal/-a: Z nedozrálých zrn pražených na posvátném ohni v pražnicích se stávala pražma a místu, kde se rituálně pražilo, se říkalo Praga. Pražma - pokud jsem si dobře přečetla - bylo postní jídlo, zvláště v postních týdnech před Velikonoci (ale to už je biblická tradice).

    Zajímavý názor, ale to nevysvětluje Pragu v Indii.

  • @Rusofil povedal/-a:
    Zajímavý názor, ale to nevysvětluje Pragu v Indii.

    Netuším, jestli je v Indii Praga. Možná je jich i víc na světě - fakt to nevím. A protože se v indických tradicích a náboženstvích zrovna nevyznám, napadá mě jen "svatá" Prajága. Kdysi jsme o tom debatili s kamarádem, který byl "krišňák". Stačilo mu tehdy jako argument, že Praha neleží na místě soutoku tří řek, že tam nejsou ani dvě - pokud se Botič nepovažuje za řeku.
    Můžu sice chápat snahu o důkaz příbuznosti jazyků - ale kvůli tomu nemusím hledat nějakou "svatost" v místě našeho hlavního města. :)

  • Atom povedal/-a: Chybí mi tu zdroje na to, že se obchodovalo v Praze s otroky. V info-poli žádný otisk nevidím v mýtech, pověstech, pohádkách. Prosím nějaký zdroj. Jestli vládci nějak s otroky obchodovali (což asi ano), tak to určitě nebylo v kultuře a v denním životě obyvatelstva (je to nekřeťanské).

    Také mi chybí informace, i když tuto tezi už nějakou dobu vedu v patrnosti.

    Pokud vezmeme v úvahu

    Quilgen povedal/-a: společné křížové výpravy proti jiným Slovanům.
    orimak1 povedal/-a: Kedy sa šírilo kresťanstvo na našich terénoch a akým spôsobom a čo so Slovanmi ktorí sa nechceli vzdať pohanskej viery?

    je docela dobře možné, že tito otroci byli vnímáni jako váleční zajatci, kterým se sice neříkalo otroci, ale jako otroci fungovali a prostřednictvím jewrejů byli předmětem prodeje a koupě.
    Jak moc to podporovali nebo nepodporovali tzv. Přemyslovci (viz šablona "může za to Putin"), to je otázka, vzhledem k tomu, že se v dobových (mejnstrýmových) kronikách lze dočíst, že svatý Václav vykupoval otroky.

  • Ogar Valach
    upravené Mon 7 Nov 2022 #25->

    Praha (Prague) je aj v Spojených štátoch amerických v Oklahome.
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Prague_(Oklahoma)

  • R
    upravené Mon 7 Nov 2022 #27->

    @Ogar Valach povedal/-a:
    Praha (Prague) je aj v Spojených štátoch amerických v Oklahome.
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Prague_(Oklahoma)

    Ano, ale to je již novodobé pojmenování. Ale právě toto dává jasný odkaz, odkud se na území Čech pojmenování Praha dostalo. Podle všeho, také s příchodem lidí z Indie, jak jsem již psal. Prostě migranti někam přijdou a založí město se stejným pojmenováním z jakého města odešli.
    Americká Praha dostala svůj název od emigrantů z Čech, potažmo Prahy. Za tisíc let budou na území dnešních USA dumat, odkud má jejich město název Praha a nebudou věřit, že je to jméno ze střední Evropy. Ta konec konců již možná nebude existovat.

  • Zora
    upravené Wed 23 Nov 2022 #28->

    Zaujalo ma:

    Zpráva Globálního prediktoru všem, kdo dosud nepochopili, že Praha vládne Nové Říši Římské.
    https://www.konceptualcz.cz/post/zpráva-globálního-prediktoru-všem-kdo-dosud-nepochopili-že-praha-vládne-nové-říši-římské


    Na jednej z kníh vydaných v Tordene je tento citát:
    "Kdo je pánem Čech, je pánem Evropy." /vraj Bismarck/
    https://torden.sk/produkt/potluceny-lev/

  • Zora povedal/-a: Zpráva Globálního prediktoru všem, kdo dosud nepochopili, že Praha vládne Nové Říši Římské.

    A to mi připomíná můj rest, který spočívá v sepsání podrobnějšího příspěvku na téma imitačně-provokačního projektu “Milan Makový”.
    Snad ten draft ještě někde vyštrachám a dokončím.