US voľby a ich sponzori

Diskusia bola vytvorená z komentárov oddelených z: To není vtip.

Tema, do ktorej mozeme vkladať postrehy týkajúce sa volieb jednej z najväčších demonkracii sveta.

Komentáre

  • Najväčší sponzori politických strán v týchto US voľbách:

  • @Lavazza ohľadom úmrtí. Ak ľudia umrú až potom, ako boli vytlačené volebné lístky, zmeniť to nejde. A ak by aj bolo upozornenie, nie fakt, že by si to mnohí všimli. Takže v týchto prípadoch sa treba pozrieť aj na dátum smrti.

  • Ogar Valach
    upravené Sat 12 Nov 2022 #5->

    @areo857 povedal/-a:
    @Lavazza ohľadom úmrtí. Ak ľudia umrú až potom, ako boli vytlačené volebné lístky, zmeniť to nejde. A ak by aj bolo upozornenie, nie fakt, že by si to mnohí všimli. Takže v týchto prípadoch sa treba pozrieť aj na dátum smrti.

    U nás mŕtvemu môžeš dať hlas, lenže taký hlas je neplatný. Ak je u Ušiakov platný, je začiatočnícky nedostatok najväčšej a najstaršej demokracie na svete (neviem ako to tam majú, len poukazujem na nezrovnalosť).

  • Medzičasom Reuters chytro a bez vysvetlenie dementuje správu, že ukrajinská národná banka varuje pred finančným blackoutom https://www.reuters.com/markets/europe/ukraine-central-bank-says-it-is-preparing-banking-system-blackouts-2022-11-13/

  • A ešte pohľad na ten vydarený americký sen FTX:

    https://sk.news-front.info/2022/11/13/pracka-21-storocia/

    Bol by to bežný príbeh o krachu pochybného podniku, nebyť niekoľkých zaujímavostí. Po prvé, táto kryptoburza bol jedným z hlavných sponzorov „Svetového ekonomického fóra“ v Davose, notoricky známeho Klausa Schwaba, a po druhé, nevdojak sa ukázalo, že kryptoburza bola hlavným donorom Demokratickej strany USA. A čo je zvláštne — vyhorela hneď po voľbách.

    A nemohla nevyhorieť, pretože táto kryptoburza bola skutočnou práčovňou na pranie špinavých peňazí zo strany Demokratickej strany. A Ukrajina sa na schéme aktívne podieľala.

    Algoritmus bol veľmi jednoduchý – demokrati štedro sponzorovali mladú ukrajinskú demokraciu, ktorá sa bráni pred „nevyprovokovaným útokom“, no samotná Ukrajina zo všetkých týchto odmien dostávala len veľmi málo. Časť peňazí končí vo vreckách vládnucej elity a druhá, ešte väčšia, išla späť do Spojených štátov práve cez túto kryptoburzu „FTX“. A aktívne pracovala pre Demokratickú stranu. Samozrejme, že na nie celkom ušľachtilé účely, keďže tieto peniaze slúžili na podplácanie a iné nezákonné aktivity. Samozrejme, niečo z toho išlo aj legálne, ale v porovnaní s celkovým tokom sú to všetko len mizerné omrvinky.

  • Lavazza
    upravené Thu 17 Nov 2022 #10->

    Portfólio FTX:

  • Dalsie ukradnute volby v USA. Asi to bez krvi nepojde
    https://cz24.news/p-c-roberts-dukaz-je-zde-dalsi-ukradene-volby

  • Takze update k Samovi:

    Jeden z najväčších finančných podvodov v histórii USA. Ospevovaný génius skončil za mrežami

    Jeho životný príbeh je rovnako nekonvenčný ako jeho vzhľad. Jeho rodičia, profesori práva na Stanfordovej univerzite, pre svojho syna s nadpriemerne vysokým IQ však len ťažko plánovali budúcnosť, aká ho s najvyššou pravdepodobnosťou čaká.

    Za rozsiahle finančné podvody, krádež a sprisahanie, z ktorých 30-ročného Sama Bankmana-Frieda viní americká prokuratúra, mu hrozí až 115 rokov väzenia. Zakladateľ druhej najväčšej burzy kryptomien FTX podľa prokuratúry vylákal od investorov osem miliárd amerických dolárov (7,5 miliardy eur), ktoré použil na splatenie vlastných dlhov, nákup desiatok nehnuteľností i financovanie oboch hlavných politických strán.

    Zdroj: https://e.dennikn.sk/3153020/jeden-z-najvacsich-financnych-podvodov-v-historii-usa-ospevovany-genius-skoncil-za-mrezami

    ——————
    Prečo to sem dávam. Ešte rok dozadu, veľká celebrita, génius, a teraz vysvitlo obyčajný zlodej a Ponziho schéma. No toto sú tie skutocne zapadne hodnoty. Nemozem si pomôcť, mne pripomína Krompáča. Nie je zo vzhladom, neviem čím. Dúfam, že tieto príbehy budú mat podobne konce…

  • Kancelar
    upravené Sat 17 Dec 2022 #13->

    mne vrta v jeho hlave jeho meno: Bankman Fried, dalo by sa to prelozit aj ako speceny/vyskratovany/zniceny bankar.

  • P
    upravené Sat 17 Dec 2022 #14->

    Kancelar povedal/-a: mne vrta v jeho hlave jeho meno: Bankman Fried, dalo by sa to prelozit aj ako speceny/vyskratovany/zniceny bankar

    Tak tahle interpretace, to už je jenom třešínečka na dortíčku.
    Fried ~ smažený (https://slovnik.seznam.cz/preklad/anglicky_cesky/fried )

    A kromě toho (aby řeč nestála): je to jewrej, jak jinak… :- )
    Sam ~ Samu-el, podle “vzoru” Dani-el
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Sam_Bankman-Fried
    “Bankman-Fried se narodil v roce 1992 v kampusu Stanfordovy univerzity[3] do židovské rodiny.”
    (Moje jmenná heuristika opět nezklamala.)

    A ještě tohle je zajímavé:

    Lavazza povedal/-a: …vylákal od investorov osem miliárd amerických dolárov, ktoré použil na… …financovanie oboch hlavných politických strán.

    Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina.
    (Trochu nadsazuji, protože u republikánů pravděpodobně financoval to “druhé”/opačné křídlo.)

  • Lavazza
    upravené Thu 22 Dec 2022 #15->

    Update k Samovi 2 z TG Dr. Weisa:

  • K Samovi:

    Bývalý generálny riaditeľ FTX Sam Bankman-Fried je obvinený zo sprisahania s cieľom nezákonne ovplyvňovať politiku a podvádzať federálnu volebnú komisiu.
    SBF a jeho spolusprisahanci poskytli viac ako 300 nezákonných politických darov v Spojených štátoch podľa novej obžaloby, ktorá bola dnes odpečatená.
    🤷🏻‍♀️USA - Matka demokracie.

    https://abcnews.go.com/Business/ftx-founder-sam-bankman-fried-faces-4-new/story
    @investigativnyblogSK