Kusy, Naka, Eset a ostatni

Dnes zatkli Kuseho (opätovne). Písal o tom nočník N, smeti a pod:

https://dennikn.sk/minuta/3110445/

Z článku - NAKA zadržala neúspešného kandidáta na bratislavského primátora Rudolfa Kusého. Vyšetruje ho pre podozrenie z korupcie. NAKA dopoludnia zasahovala na miestnom úrade v bratislavskom Novom Meste, kde bol Kusý starostom.

Policajný prezident Štefan Hamran minulý týždeň informoval, že polícia preverí financovanie volebnej kampane Kusého. Podľa informácií portálu Startitup však zásah nesúvisí s týmto prípadom.

Nestalo sa to 1x: https://www.trend.sk/spravy/starostu-kuseho-zadrzali-policajti-ako-zlocinca-budu-developeri-takto-vybavovat-stavby

Zaujímavé súvislosti opisuje Dag Dsniš:
https://standard.sk/277588/oligarchovia-z-esetu-financovali-progresivcov-aj-ich-rivala-opakovane

Na problém upozornil – veľmi nešikovne – predseda KDH Majerský. Pod tlakom novinárskych otázok priznal, že strana síce financovala Kusého kampaň v Bratislave, ale nie z vlastných peňazí. KDH len formálne zakrylo utajené dary veľkých sponzorov, ktoré boli určené „nezávislému kandidátovi“.

Najväčším z týchto sponzorov, ktorí cez KDH platili Kusého kampaň, bol Rudolf Hrubý. Spolumajiteľ bezpečnostnej spoločnosti Eset.

Je preto zarážajúce, ak ďalší spoločník Esetu – Hrubý – utajene (cez KDH) financoval kampaň Vallovho protikandidáta.

Vyzerá to ako hra na dve strany, kde si sponzori poisťujú volebný výsledok podporou oboch hlavných rivalov.

Tretím dôvodom na pochybnosti je fakt, že tento problém sa opakuje. Scenár, keď jedna partia (Eset) financuje oboch favoritov volieb, nie je nový.

Videli sme to už v roku 2019 pri prezidentských voľbách.

Komentáre