Zelená agenda aj jej absurdnosti

Toto vlákno je určené na témy súvisiace akože "zelenou agendou".

Tak znalec jedálnička medveďov hnedých, bývalý Štb prišiel najnovšie s týmto:

https://www.infovojna.bz/article/video-na-slovensku-sa-chysta-zakaz-vstupu-aut-s-dieselovym-motorom-do-miest

Berlínsky osud možno postihne aj dieselové autá u nás. Rezort hospodárstva chystá čistejšie mestá so zákazom vjazdu starších áut. Odborníci to však považujú pri súčasnom stave ekonomiky skôr za utópiu.

Akčný plán rozvoja elektromobility z dielne ministerstva hospodárstva- podľa tohto dokumentu, ktorý sa aktuálne pripomienkuje, by sme do budúcnosti mohli zažiť zákaz vstupu do niektorých miest napríklad so starými dieselovými autami.

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) však tvrdí, že zatiaľ to nie je isté. „Ešte nie je jasné, na čom sa dohodneme, no toto je štandard, ktorý si, verím, vyžadujú aj občania,“ povedal.


Tak len do toho hovorím ja, som zvedavá ako vyzerá vozový park nemocníc a developerov napr. (to myslím ironicky, užitočný idiot je horší ako triedny nepriateľ).

Komentáre

  • To bezpochyby. Ja som vôbec prekvapená, že pripustil debatu akoby vôbec nevedel aky je stav v národnom hospodárstve. Aspoň by som povedala, že návrh je to divé zaujímavý, ale ho treba podrobiť analýze.

  • Súlad
    upravené Thu 1 Dec 2022 #4->

    NASA: Zmena klímy je spôsobená obežnou dráhou Zeme, nie fosílnymi palivami

    https://www.biosferaklub.info/nasa-zmena-klimy-je-sposobena-obeznou-drahou-zeme-nie-fosilnymi-palivami/

    Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) už viac ako 60 rokov vie, že zmeny počasia a klímy na Zemi sú úplne prirodzené. Už v roku 1958 NASA poznamenala, že zmeny na obežnej dráhe Zeme a axiálnom sklone spôsobujú to, čo klimatológovia nazývajú „otepľovanie“ (alebo „ochladzovanie“ v závislosti od konjunktúry). Inými slovami, ľudia „neohrievajú“ ani „nechladia“ planétu spaľovaním uhľovodíkov alebo jazdou na autách. Informuje o tom Natural News.

  • Súlad
    upravené Thu 8 Dec 2022 #5->

    Pouze 100 cest autem ročně mimo město – Británie plánuje klimatické lockdowny (5. 12. 2022)

    https://otevrisvoumysl.cz/pouze-100-cest-autem-rocne-mimo-mesto-britanie-planuje-klimaticke-lockdowny/

    V Británii v jednom z velkých měst začínají testovat de facto klimatické lockdowny pro tamní obyvatele. Chcete si vyjet autem mimo město vícekrát, než je povoleno? Vláda říká ne. Na jedno auto budete mít povoleno jen 100 cest mimo svůj domov. Cesty budou kontrolovat kamery. Vítejte v blížícím se Orwellovském světě.


    Corbettův report: A nyní… klimatické lockdowny (1. 7. 2022)

    https://otevrisvoumysl.cz/corbettuv-report-a-nyni-klimaticke-lockdowny/

    Další díl Corbettova reportu o nejnovějších událostech, konkrétně o zaváděných klimatických lockdownech ve Francii a více.


    Klimatický lockdown – další věc na pořadu dne. Co to je? (3. 7. 2021)

    https://otevrisvoumysl.cz/klimaticky-lockdown-dalsi-vec-na-poradu-dne-co-to-je/

    Co je klimatický lockdown a proč se o něm stále častěji mluví? O tom se dozvíme v této krátké reportáži v pořadu Tuckera Carlsona.


    Klimatický lockdown – další forma omezování veřejnosti? (10. 2. 2021)

    https://otevrisvoumysl.cz/klimaticky-lockdown-dalsi-forma-omezovani-verejnosti/

    Co je v plánu po agendě s názvem covid-19? Je tím klimatický lockdown, o kterém se začíná více mluvit. Co to je a jak souvisí s velkým resetem?

  • Súlad povedal/-a: Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) už viac ako 60 rokov vie, že zmeny počasia a klímy na Zemi sú úplne prirodzené.

    "Overovateľ faktov" hlási , že fake news😁

  • Lavazza
    upravené Tue 13 Dec 2022 #9->

    1,6 mld. jednorazových rusok sa ocitlo v oceáne a bude trvať 450 rokov, kým sa rozložia.

    Green deal!
    ————
    Kde sa nato hrabe A je to!

  • Lavazza
    upravené Fri 16 Dec 2022 #10->

    Tak a máme tu ďalšiu šialenosti:

    ⚡️WEF chce zabiť milióny domácich mačiek a psov v boji proti zmene klímy

    Svetové ekonomické fórum nedávno spustilo novú kontroverznú iniciatívu, ktorá pobúri ochrancov zvierat.
    Svetové ekonomické fórum teraz vyzýva na porážku miliónov mačiek a psov na celom svete v snahe znížiť „uhlíkový odtlačok“.
    WEF, ktorý nariadil mainstreamovým médiám, aby začali presadzovať naratív, chce zaviesť medzinárodnú politiku, ktorá by vyžadovala, aby väčšina majiteľov domácich zvierat utratila svoje zvieratá.

    https://www.theburningplatform.com/2022/12/12/wef-wants-to-slaughter-millions-of-pet-cats-and-dogs-to-fight-climate-change/

    Zdroj: https://t.me/c/1586239095/38653

  • Podobnost s filmem Equilibrium čistě náhodná...

  • o
    upravené Fri 16 Dec 2022 #12->

    Lavazza povedal/-a: Svetové ekonomické fórum teraz vyzýva na porážku miliónov mačiek a psov

    Tak toto zatrasenie davom sa mi páči viac ako "hlad a chlad"...

  • Veľký reset. Plebs predsa nebude jazdiť autami. Najskôr im dali samé výhody, aby ich nalákali, a keď ich už majú na háčiku, výhody sa odoberú a návrat k autám so spaľovacím motorom sa znemožní zákonom. Naplánované už o pár rokov. Nórsko tiež neobišlo zdražovanie elektriny, takže aj tí, ktorí využili výhody, si teraz dobre rozmyslia, či budú jazdiť, alebo sa "dobrovoľne" uzatvoria doma.

    Čo to predpovedal ten nenávidený Ogar? Že nás po epidémii a vojne budú buzerovať tzv. klimatickou zmenou údajne spôsobenou človekom?

    Skoro všetky nové autá v Nórsku sú elektromobily, populárne sú Tesla aj Škoda

    79.3% nových áut tvorili čisté elektromobily, ďalších 8.5% plug-in hybridy a 5.4% iné hybridy. Autá iba so spaľovacím motorom, na benzín alebo naftu, teda tvorili spolu iba zvyšných 6.8%.

    Nórsko: V raji elektromobilov na ne zavádzajú daň z hmotnosti a DPH

    https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/649677-norsko-v-raji-elektromobilov-na-ne-zavadzaju-dan-z-hmotnosti-a-vracaju-dph/

    Výhody pre majiteľov elektromobilov skončia v Nórsku v januári. DPH budú musieť platiť len z ceny elektromobilu, presahujúcej 48-tisíc eur.

    Norsko chce zákaz aut se spalovacími motory už v roce 2025: Reálně to může ještě být dříve

    https://www.autojournal.cz/norsko-chce-zakaz-aut-se-spalovacimi-motory-uz-v-roce-2025-realne-to-muze-jeste-byt-drive/

    Zákaz sem, zákaz tam. Člověk se občas sám sebe ptá, zda žije v demokracii. Nejžhavějším tématem v automobilovém průmyslu je v této souvislosti zákaz aut se spalovacími motory. EU o tom hovoří čím dál tím víc a v podstatě tlačí výrobce aut i spotřebitele k elektromobilitě. Co se týče jednotlivých zemí EU, tak snad největším podporovatelem elektrického pohonu je Norsko, které nyní prohlásilo, že auta s konvenčním pohonem chce zakázat již v roce 2025. Prodeje v dané zemi však ukazují, že by to mohlo být ještě dříve.

  • Lavazza povedal/-a: Svetové ekonomické fórum nedávno spustilo novú kontroverznú iniciatívu, ktorá pobúri ochrancov zvierat.
    Svetové ekonomické fórum teraz vyzýva na porážku miliónov mačiek a psov na celom svete v snahe znížiť „uhlíkový odtlačok“.
    WEF, ktorý nariadil mainstreamovým médiám, aby začali presadzovať naratív, chce zaviesť medzinárodnú politiku, ktorá by vyžadovala, aby väčšina majiteľov domácich zvierat utratila svoje zvieratá.

    Toto je čirý démonismus. Ezotericky řečeno: snižování vibrací. Mýmy slovy podrobněji: Informační působení na energetický stav civilizačního infopole pro energetickou podporu zvířecích, zombických a démonických typů psychiky.

  • Dám to sem, ale mělo by to do téma OSN, pokud takové existuje

    https://casopisargument.cz/?p=47372

    Téměř 200 zemí se sešlo na prosincové konferenci OSN o biologické rozmanitosti. Šéf OSN zde hovořil o „páchání sebevraždy“ lidstvem a problémech s vymíráním druhů.

    Konference COP 15 se koná ve dnech 7. až 19. prosince v kanadském Montrealu, má více než 10 tisíc účastníků a jejím cílem je přijetí globálního plánu pro zachování, ochranu, obnovu a udržitelné řízení biologické rozmanitosti a ekosystémů pro příští desetiletí. Generální tajemník OSN Antonio Guterres zde pronesl projev, kde kritizoval nadnárodní korporace za to, že přeměnily světové ekosystémy na „hračky zisku“. „S naší bezednou touhou po nekontrolovaném a nerovném ekonomickém růstu se lidstvo stalo zbraní hromadného vymírání,“ řekl na slavnostním zahájení konference. Podle něj milionu druhů hrozí vyhynutí, jedna třetina veškeré půdy je vážně znehodnocena a úrodná půda se ztrácí, zatímco znečištění a změna klimatu urychlují znečištění oceánů. „Zacházíme s přírodou jako se záchodem,“ řekl Guterres s tím, že lidstvo na sobě páchá sebevraždu. „Tato konference je naší šancí zastavit tyto orgie ničení,“ dodal.

    Druhy prý mizí rychlostí, kterou jsme neviděli za 10 milionů let. Podle zprávy OSN Global Land Outlook z roku 2022 je až 40 procent zemského povrchu považováno za znehodnocené. Vyjednavači doufají, že dvoutýdenní summit OSN přinese dohodu, která zajistí, že v roce 2030 bude více „přírody“ a zdravých ekosystémů než nyní. Na tom, jak bude tento pokrok sledován a měřen, se však budou účastníci muset teprve dohodnout. Návrh zní, že do roku 2030 bude pod ochranou alespoň 30 procent pevniny a mořských oblastí. V současné době spadá pod nějaký druh ochrany pouze asi 17 procent světové pevniny a méně než 8 procent globálního oceánu. Nový cíl bude do značné míry spoléhat na zapojení původních obyvatel, kteří spravují půdu. V klíčové otázce financování se objevily rozpory již předem, kdy bohaté země se cítí být příliš pod tlakem, aby do rozvojových zemí nasměrovaly za účelem ochrany přírody více peněz.

    Média si všímají nepřítomnosti hlavních světových vůdců na tak důležité události, dorazil jen kanadský premiér Trudeau. Ten zdůraznil, že Kanada vloží 350 milionů dolarů na mezinárodní financování biologické rozmanitosti. „Pokud se ale jako svět nedokážeme shodnout na něčem tak zásadním, jako je ochrana přírody, pak na ničem jiném nezáleží,“ prohlásil Trudeau. Na akci bylo též zdůrazněno, že zdravé ekosystémy, jako jsou lesy a dna s mořskou trávou, jsou klíčem ke kontrole globálního oteplování. Rostoucí globální teploty zároveň stále více ohrožují mnoho ekosystémů a také druhy, které se nemohou rychle přizpůsobit nebo se přesunout do chladnějších podnebí. COP15 v současné době předsedá Čína, kvůli pandemii COVID ale toto setkání sama nepořádá. Čína měla uspořádat summit ve městě Kunming, ale od původního data v roce 2020 akci čtyřikrát odložila kvůli COVID, než souhlasila s uspořádáním rozhovorů v Montrealu.

  • Parlament EÚ v Štrasburgu rozhodol o konci registrácie áut so spaľovacími motormi od roku 2035. Poslanci tak potvrdili kompromis, ktorý dosiahli členské štáty EÚ. Cieľom tohto rozhodnutia je prispieť k tomu, aby sa EÚ do roku 2050 stala klimaticky neutrálnou.

    Parlament EÚ v Štrasburgu schválil 340 zo 640 hlasov koniec spaľovacích automobilov od roku 2035. Konkrétne to znamená, že od tohto dátumu už nebude možné registrovať nové autá so spaľovacími motormi. Ojazdených vozidiel sa to však netýka.

    Návrh zákona je súčasťou klimatického balíka EÚ "Fit for 55", ktorého cieľom je znížiť emisie škodlivé pre klímu o 55 % do roku 2030 v porovnaní s úrovňou z roku 1990 a dosiahnuť klimatickú neutralitu do roku 2050. Štáty EÚ, Komisia a Európsky parlament sa už minulý rok dohodli na postupnom vyraďovaní vozidiel so spaľovacími motormi a poslanci Európskeho parlamentu teraz formálne súhlasili s týmto krokom.

  • Presne, ja verím že už 2035 v EU nebudeme alebo nebude EU.

  • EU bude tak neznesitelna, ze hocico ine bude lepsie. A asi aj o to ide.

  • A
    upravené Wed 15 Feb 2023 #21->

    To sa týka aj vojenskej techniky, lietadiel a lodí? Alebo je klimatická neutralita definovaná tak, že tieto stroje ju nemusia dodržiavať? Taká blbosť jak voda v koši, ani nečakám odpoveď. Hľadať to určite nebudem, radšej sa budem modliť za rozpad EU a niečo pre to aj robiť, lepšie využitý čas.

  • Od zajtra začínajú v Londýne platiť ULEZ - Ultra Low Emission Zones - zóny s veľmi nízkymi emisiami CO2.

    Obyvatelia, ktorých vozidlá nie sú v súlade s predpismi (dieselové do roku 2015 vax a benzínové do roku 2006), už nebudú môcť jazdiť, ak nezaplatia daň vo výške15 eur za deň.

    Vo Veľkom Londýne bolo rozmiestnených 2 750 kamier, ktoré automaticky zdaňujú vozidlá nespĺňajúce predpisy, často vo vlastníctve veľmi chudobných ľudí.

    V súčasnosti je mnoho kamier na uliciach poškodených....

    Už čoskoro sa dozvieme, či Briti budú mať odvahu postaviť sa za svoje práva. Alebo zvíťazí klimatický teror?


    @being_human_rus

    --

    https://tfl.gov.uk/modes/driving/ultra-low-emission-zone

    --

    Všetci Londýnčania s nevyhovujúcimi autami môžu teraz získať 2 000 libier za zošrotovanie auta alebo 1 000 libier za zošrotovanie motocykla. Malé podniky a charitatívne organizácie môžu teraz získať zvýšené granty vo výške od 6 000 do 11 500 GBP. Oprávnené charitatívne organizácie, podniky a živnostníci môžu teraz požiadať o zošrotovanie alebo modernizáciu celkovo až troch dodávok alebo mikrobusov. Platba na bezbariérové vozidlá sa zvýšila z 5 000 na 10 000 GBP, pričom na modernizáciu dodávky podľa noriem ULEZ je možné získať dotáciu vo výške 6 000 GBP.

    Zdroj

  • K
    upravené Wed 30 Aug 2023 #25->

    Tak u nás by to vyřešili vzduchovky, ale nejsem si jistý, jestli angláni můžou vlastnit tak vražednou zbraň :D Třeba znovuobjeví praky a kluci se budou bavit zase normálním způsobem, místo čučení do obrazovky. Terčů jim rozestavěli dost

  • Zelená ministryně jela v USA ekologicky autobusem. Letěl pro ni prázdný tryskáč

    22. září 2023  

    Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková čelí po návštěvě USA kritice. Chlubila se totiž ekologickou dopravou autobusem. Letět pro ni i tak musel prázdný vládní speciál. Podle opozičních politiků se tím odhalila „pseudomorálka“ Zelených, kteří údajně kážou vodu a pijí víno.

    Ministryně odletěla z Berlína vládním speciálem, a to strojem Airbus A350, do Austinu v Texasu. Tam nastoupila do autobusu a jela dvě a půl hodiny do Houstonu.

    „Pokud chcete poznat a ochutnat opravdovou Ameriku, samozřejmě nemůžete jen přejet okolo opravdového texaského barbecue grilu,“ napsala o své cestě v USA na instagramovém profilu.

    „Co ale nezmínila, je, že její vládní Airbus se vznesl z Austinu a letěl prázdný 236 kilometrů do Houstonu,“ podotkl německý bulvární deník Bild. A350 podle listu spotřebuje šest tun paliva za hodinu. Jelikož byl na trase Austin-Houston ve vzduchu 45 minut, podle těchto propočtů spotřeboval 4,5 tuny paliva.

    Bild též upozorňuje, že na vojenské základně ve Wichita Falls, kde se nacházejí němečtí vojáci, neměli vhodné výstupní schody pro A350. Museli je proto sehnat na jiném letišti za 10 tisíc dolarů.

    Ministerstvo zahraničí sdělilo listu, že „důkladně prozkoumalo různé druhy přepravy“. Tvrdí, že let naplánovalo tak, aby povinná doba odpočinku pro piloty byla v souladu s různými schůzkami Baerbockové. Rezort dodal, že od roku 2014 federální vláda finančně kompenzuje dopad na klima způsobený služebními cestami letadlem a autem.

    Němečtí politici spolupředsedkyni Zelených zkritizovali za kázání vody a pití vína. Podle poslankyně za Křesťanskodemokratickou unii (CDU) Christinu Stumpperovou se v plné nahotě ukázala „zelená pseudomorálka“. „Baerbocková káže ochranu klimatu, ale nedrží se vlastních zásad. Typická zelená: velká prázdná show“.

    „Zatímco Annalena Baerbocková cestuje napříč USA v autobuse šetrném k životnímu prostředí a pořizuje krásné fotky, prázdný vládní tryskáč letí za ní. Zelení obtěžují celou zemi pod záminkou ochrany klimatu a mezitím ministryně zahraničí lítá po světě a plýtvá nesmyslně kerosinem. Ochrana klimatu hraje jen sekundární roli v politické show zelených,“ napsal generální sekretář bavorské Křesťansko-sociální unie Martin Huber.

    Ministři používají letadla Bundeswehru

    Baerbocková slíbila poté, co se chopila funkce, že bude cestovat tak neškodně vůči klimatu, jak to jen bude možné. Z analýzy jejích devadesáti zahraničních návštěv vyplývá, že jen třikrát využila pravidelné letecké linky. Jinak ráda cestovala letadlem Bundeswehru.

    Podobně jsou na tom i další členové vlády kancléře Olafa Scholze, podotýká portál Merkur. Téměř dvě třetiny svých cest uskutečnili s letouny Bundeswehru. Jen pět z devatenácti členů kabinetu je nevyužili: ministr dopravy Volker Wissing (Svobodná demokratická strana, ministryně životního prostředí Steffi Lemkeová (Zelení), ministryně pro bydlení, rozvoj měst a výstavbu Klara Geywitzová ( Sociálnědemokratická strana Německa), bývalá ministryně pro rodinu Anne Spiegelová a její nástupkyně Lisa Pausová (Zelení).


  • 7. ledna 2024

    Zákaz topení v klasických krbech v Německu. Západní sousedé budou potřebovat filtry

    Pokud máte rádi pohled do kamen či krbu a vychutnáváte si rádi oheň, tak zbystřete pozornost. V Německu se budou muset klasických kamen a krbů zbavit, nebo si domácnosti budou muset pořídit filtry zachycující jemný prach.

    Německo je zase o krok dál v boji za čisté ovzduší a ekologickou budoucnost. Deník Bild upozornil na to, že od 1. ledna 2025 budou muset všechny spalovací systémy splňovat nároky na nižší emise. Už letos totiž v Německu vstoupí v platnost další etapa zákona o kontrole emisí.

    Zákon stanoví, že starší kamna na dřevo nebo krby musí být modernizovány nebo vyměněny. Další možností je instalace moderních filtrů. Podle webu Echo24.cz jde o drahou položku, majitelé krbů a kamen za aktivní separátory částic zaplatí zhruba 1000 eur.

    Nařízení se týká malých a středních spalovacích systémů, jako jsou krby, kamna na pelety, kachlová kamna či výtopny na koks, které byly uvedeny do provozu v období od roku 1995 do března 2010 a nesplňují nově požadované emisní hodnoty.

    Naši západní sousedé si slibují, že díky boji proti klasickým topným systémům se do ovzduší dostane méně prachu a popílku. Podle německých expertů se při spalování dřeva dostává do ovzduší popel, který může ohrožovat dýchací cesty. To může vést k rozvoji kardiovaskulárních onemocnění.

  • Jojo... u nás to má platit od příštího roku. Krásně to komentoval Ivan Vyskočil = že přibude (kvůli těm filtrům) otrávených kysličníkem uhelnatým a čeká nás ještě i povinný filtr na táborák! (😉 )