30. výročie vzniku Slovenskej republiky

Drahá naša vlasť,

dnes oslavujeme aj 30. výročie Tvojho vzniku. Čo Ti/si pri tejto príležitosti zaželať?

  • vytrvalých, uvedomelých občanov
  • skúsených a priezieravých vodcov
  • snaha občanov budovať a zveľaďovať Ťa

a predovšetkým život v mieri a pravde. Čo by ste zaželali vy?

Komentáre

  • Ospravedlňujem sa za svoju priamosť a otvorenosť v dnešný výnimočn deň , ale v tejto chvíli hlavne iného prezidenta pre Slovensko a to sa snažím byť veľmi skromný .

  • Myslím, že veľmi pekne sformulované, od Laca Kamenického:

    DNES 1. JANUÁRA 2023 OSLAVUJEME NIELEN NOVÝ ROK, ALE AJ VÝZNAMNÉ 30. VÝROČIE VZNIKU SLOVENSKEJ REPUBLIKY 🇸🇰

    Milí priatelia,

    najskôr mi dovoľte pogratulovať všetkým Slovákom k tomuto významnému jubileu v histórii Slovenskej republiky 🤝

    Všetci Slováci dlho bojovali za naplnenie svojho sna o vlastnom suverénnom, zvrchovanom a demokratickom štáte.

    Podarilo sa nám to presne pred 30. rokmi, a to 01.01.1993. Je to významný deň, ktorý by si mal ctiť nielen každý občan Slovenskej republiky, ale najmä Vláda SR!

    Žiaľ Hegero-Matovičova vláda, ktorá sa nedávno rozpadla a teraz sa opäť snaží zlepiť dohromady neviditeľným lepidlom kšeftov, si akosi nevšimla toto významné jubileum Slovenskej republiky. Však načo, veď im nikdy nešlo o Slovensko a slovenské strategické záujmy, ale len o to, aby sa zapáčili tým, ktorí im maľujú ich vlastný osobný prospech na ružovo, a to v mene cudzích záujmov.

    Slovensko však takýchto predstaviteľov nepotrebuje. Slováci potrebujú vládu, ktorá dokáže suverénne presadzovať slovenské politické a ekonomické záujmy, ktorá vie rozvíjať medzinárodnú spoluprácu na všetky svetové strany, a to výsostne v záujme Slovenska a v záujme jeho vlastných obyvateľov.

    Snáď sa takej vlády Slováci dočkajú práve v roku 2023 🙏

    PF 2023 🍾🥂

  • Slovensku k 30. výročiu poblahoželal aj Baťko Lukašenka. https://slovakia.mfa.gov.by/sk/embassy/news/b1400a2d54287db5.html

  • Kancelar
    upravené Mon 2 Jan 2023 #6->

    Pre pamatnikov:


    poznamka pod ciarou: ono je to 30. vyrocie vzniku aj Ceskej republiky :)

  • Želám Slovensku silného ducha a veľa objavených duchovných pokladov a tiež ich nositeľov (objaviteľov) !!!..... Ak očistíme vtedajšie emócie od vtedajšej morálky a etiky, dostaneme dnešný východiskový stav prebiehajúcich procesov na Slovensku. Čoho je viac a čoho menej, nám dnes ukazuje život náš každodenný. Osobne si myslím, že rovnováhu sme ešte nestratili. Nesmieme však opomenúť na fakt, že koľko energie, moci a peňazí bolo za posledných 30 rokov vynaložených do "bŕzd až spätného chodu" našej spoloČnosti..... Dokazuje to aj (po)hlava(r) na konci vídea od kancelára.