Zakaz kúrenia, možné dopady na pranie, bežný život, atď.

Diskusia bola vytvorená z komentárov oddelených z: Zprávy z Německa.
«1

Komentáre

  • https://echo24.cz/a/HnX3k/zpravy-ekonomika-nemecko-elektricke-site-omezovat-tepelna-cerpadla-nabijeni-elektromobily

    Zatímco Green Deal pokračuje v Evropě plným proudem, lidé jsou tlačeni do nákupů drahých elektromobilů a pořizování tepelných čerpadel, německá energetika na to není přizpůsobena a nemá dostatečné kapacity. Hozí časté přetížení elektrických sítí. To se bude řešit tak, že provozovatelé sítí budou bránit majitelům elektromobilů nebo tepelných čerpadel v jejich provozu, reps. budou omezovat nabíjení elektroaut a provoz tepelných čerpadel. Tyto pravomoce by měla získat Spolková síťová agentura. O plánech, které unikly právě z této síťové agentury, píše německý deník Welt, který je označuje za výbušné. Automobilový průmysl je chystanými opatřeními prý znepokojen.

    Tie auta ma neprekvapuju, ale tie tepelne cerpadla... toto potesi. Jedina moznost je kotol na tuhe palivo, ktory je ale uz asi i zakazany ze?

  • K
    upravené Tue 3 Jan 2023 #3->

    K čemupak to asi povede?
    Jen k tomu, že místo greenvšeho možného se bude pálit kde co, co bude aspoň trochu hořet.
    A tak zas ekologie dostane na prdel víc, než za těch strašných neekologických kotlů, které jsou schopny samy si hlídat optimální spalování... a místo šíření zelených rostlin a stromů, které pohlcují ten příšerný a škodlivý oxid uhličitý a skrze fotosyntézu rostou aby mohly pohltit ještě více oxidu uhličitého, raději vybijeme prdící krávy. Jak osvícenské...

  • @Kaktus povedal/-a:
    K čemupak to asi povede?
    Jen k tomu, že místo greenvšeho možného se bude pálit kde co, co bude aspoň trochu hořet.
    A tak zas ekologie dostane na prdel víc, než za těch strašných neekologických kotlů, které jsou schopny samy si hlídat optimální spalování... a místo šíření zelených rostlin a stromů, které pohlcují ten příšerný a škodlivý oxid uhličitý a skrze fotosyntézu rostou aby mohly pohltit ještě více oxidu uhličitého, raději vybijeme prdící krávy. Jak osvícenské...

    Ne, budou sledovat komíny pomocí dronů a nebude se moct spalovat nic. Ve VB je zakázáno stavět domy s komíny. Kde již jsou, při rekonstrukci se musí zbourat, nebo krby a jiná topeniště zrušit. V Itálii je zákaz lokálního topení. Jednotlivé porušení je pod trestem 500-5000 EUR.
    Za dva roky EU předpokládá, že uhlíkové povolenky bude muset kupovat každá domácnost.

  • K
    upravené Tue 3 Jan 2023 #5->

    A tak, možná bude na čase vzít si tolik suverenity kolik unesem ne? Ustoupit nebude kam...

    Je zřejmé, že takovýmy zvěrstvy jsou podložené všechny půjčky a jiné finanční služby od EU

  • Rusofil povedal/-a: Ne, budou sledovat komíny pomocí dronů a nebude se moct spalovat nic.

    Prosím, neprogramuj negatívne verzie budúcnosti. Áno, oni o tieto veci budú usilovať, ale je na nás, ako to nakoniec bude.

  • @Súlad povedal/-a:

    Rusofil povedal/-a: Ne, budou sledovat komíny pomocí dronů a nebude se moct spalovat nic.

    Prosím, neprogramuj negatívne verzie budúcnosti. Áno, oni o tieto veci budú usilovať, ale je na nás, ako to nakoniec bude.

    vyúdime všetky šváby

  • V dedinách a hlavne horských oblastiach to budú všetci ignorovať- je to nereálne .

  • R
    upravené Tue 3 Jan 2023 #9->

    @orimak1 povedal/-a:
    V dedinách a hlavne horských oblastiach to budú všetci ignorovať- je to nereálne .

    Tys neviděl to Finské video, které jsem tady dával na Silvestra? Váš parlament již zakázal udírny nad 39 kg.

  • Áno , zachytil som túto informáciu, no ľudia po dedinách to budú ignorovať- je to tam veľmi popreviazované- navzájom a to nespomínam vzájomné rodinne vzťahy .

  • @orimak1 povedal/-a:
    Áno , zachytil som túto informáciu, no ľudia po dedinách to budú ignorovať- je to tam veľmi popreviazované- navzájom a to nespomínam vzájomné rodinne vzťahy .

    Ten chlapík z videa žil také, dalo by se říct, v úplné "gluši", a nebylo mu to nic platné.

  • @orimak1 povedal/-a:
    Skúsme si všetci predstaviť zrealizovanie zákona o zakázanom vykurovaní. Jedna stredná dedina má zhruba 4000 obyvateľov ,t.j.asi 1000 domov -minimálne 1000 komínov.(ja sám mám v dome 3 komíny). V tuhej zime budú všetci vykurovať.Koľko bude treba poslušných a otrlých osôb na zadržiavanie previnilých kuričov? Na dedinách ľudia nezabúdajú .Kde “kuričov “pozatvárajú ? Máme toľko vybavených priestorov ? To všetko si vyžaduje prípravu s tylovým zabezpečenim .

    Ale právě o tu jde. Přes takovéhle agendy obrat lidi o nemovitosti. Již je dost takových, co mají TČ, nebo kolektory. Ti budou hrát svoji hru. Např. my jsme tvrdě investovali a ostatní budou topit dřevem? To tedy ne. Další jsou ti, co žijí v pronajatých nemovitostech. Když já nemám svůj dům, ať ho nemá nikdo.
    Dokonce již mají i prostory, kam pozavírat neposlušné. Supermarkety a Hypermarkety. Všechny potřebné sítě k dispozici, dokonce i pekárny, na výrobu kus žvance. Dokonce tam mají i mrazáky a mříže. Nebo si myslíš, že majitelé těch budov, když nebude co prodávat je nechají jen tak stát?. Jsou také výhodně rozpoloženy, na výpadovkách. Vše je připravené. Ale již mlčím.

  • Súlad
    upravené Tue 3 Jan 2023 #14->

    Rusofil povedal/-a: Vše je připravené. Ale již mlčím.

    A ty mor ho! — hoj mor ho! detvo môjho rodu,
    kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu;
    a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom:
    Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom.

  • [Rusofil povedal/-a](/

    orimak1 povedal/-a: V dedinách a hlavne horských oblastiach to budú všetci ignorovať- je to nereálne

    Tiez si myslim, ze je to nerealne. Kuri sa hlavne v zime a neviem si predstavit ako to chcu kontrolovat ked sa zotmie, alebo snezi, prsi, je hmla... V zime sa stmieva uz po 16.tej. Viem si predstavit maximalne nejaku stupidnu zohratu scenku v TV, kde akoze potrestaju previnilcov, aby sa ostatni zlakli.
    Alebo to hodia na obce, ale tam uz nastava pripad co opisal orimak1.

  • K
    upravené Tue 3 Jan 2023 #16->

    Zavést zákon můžou jaký chcou. Realizace je druhá věc a pokud lidem seberou domovy, které v 90% případů znamenají maximum toho, na co lidi v životě dosáhli, pak asi už nebudou mít co ztratit... jaký důvod má člověk, který nemá co ztratit, řídit se požadavky systému? Bude těch pár lidí s tepelným čerpadlem vážně tak blbých, že to zavaří všem sousedům kolem? Pokud ano, řekl bych, že jim do týdne vyhoří barák...

    Je to spíše o vyvolání pocitu, že tak to bude a nic se s tím nedá dělat... Česká armáda by nestačila na to, kdyby měla vyřešit všechny vesnice, kde se topí tuhými palivy

  • tak hlavne ked tym ludom bude fyzicky zima, tazko mozu presadzovat zakazy kurenia.....ved to je vidno na plyne, mozu obmedzovat, ale nemozu zakazovat. Ale je pravda, ze bude tlak na to, aby ludia platili za to stale viac, kedze tieto peniaze z emisii idu do Bruselu

  • @Rusofil povedal/-a:

    Ale právě o tu jde. Přes takovéhle agendy obrat lidi o nemovitosti. Již je dost takových, co mají TČ, nebo kolektory. Ti budou hrát svoji hru. Např. my jsme tvrdě investovali a ostatní budou topit dřevem? To tedy ne.

    Díky politice státu jsem koupil TČ i přes můj negativní vztah k dotacím. Podlahovým topením vytápím zatím mezipatro cca 100 m² (starší generační dům) a zálohy na elektřinu mi zvedli na 10360,- (dokud neudělám spodek, aby se přestěhovala babička bydlíme v domu tři posedlí šetřením elektriky, kočka a pes). Abych snížil spotřebu topím dřevem a plánuji do budoucna i panel na ohřev bojleru. Sousedi kolem mě také tepelka a kotle na uhlí nebo dřevo. Agenda o vyvlastnění zatím není úplně v podvědomí, ale informace se šíří.

  • Rusofil povedal/-a: …přímo v koupelně stará kachlová kamna s obrovským kovovým kotlem (jaké vidíte v pohádkách v pekle), asi se v něm vařila povidla.

    (Tento příspěvek je vzpomínka z dětství, kterou nelze brát jako poučování Rusofila, když on ví o existenci bojlerů na tuhé palivo :-)

    Povidla vyloučit nemohu.
    Ale na základě toho, co vím (a vzhledem k umístění v koupelně a ne v kuchyni) bych spíše počítal s tzv. vyvařováním prádla.
    Dříve běžná součást procesu praní prádla. Stejně, jako “externí” namáčení (tedy namáčení mimo pračku). Zřejmě z dob, kdy ještě v rámci vodovodu nebyly “kohoutky na teplou vodu” a nebyly ani pračky, resp. pokud byly, tak neměly ohřev vody.
    Dříve pro praní sloužila tzv. valcha https://cs.wikipedia.org/wiki/Valcha_(nástroj) , teprve potom přišly mechanické (bezmotorové) pračky, pak motorové pračky, pak automatické, …
    Výše popsané postupy se uplatňovaly v dobách, kdy se pralo tzv. “velké prádlo” v tzv. domovní prádelně (řeč je např. o činžovních barácích z 1. republiky). Znám z vyprávění, které jsem jako dítě měl velmi rád, připadalo mi to jako nějaká alchymie. Z těchto procesů jsem zažil pouze tzv. mandlování v domovní mandlovně (s prarodiči) na elektrickém (trojfázovém) mandlu. Kdo nezažil/nevyzkoušel nepochopí, že i žehlení může být zábava :-)

  • Myslím, že to i na prádlo bylo. Vždyť přece i naše babičky vyvařovaly prádlo - většinou hlavně ložní nebo ručníky. Jestli to byla koupelna nebo kuchyně to nehraje roli. Třeba u mojí babičky se dřív pralo a i koupalo v kuchyni :)

  • Už sa stalo. Transgender, očkovanie ...

  • Súlad
    upravené Sat 7 Jan 2023 #25->

    Alexo povedal/-a: Už sa stalo. Transgender, očkovanie ...

    Zabudol si na islam, ktorý robí z ľudí agresívne zvieratá podriadené pudom. Globálny prediktor sa zameral na všetky smery.

  • @Mrakoplas povedal/-a:
    Myslím, že to i na prádlo bylo. Vždyť přece i naše babičky vyvařovaly prádlo - většinou hlavně ložní nebo ručníky. Jestli to byla koupelna nebo kuchyně to nehraje roli. Třeba u mojí babičky se dřív pralo a i koupalo v kuchyni :)

    Dnes se vyrábí textilie, které stačí prát v krátkém programu na 30 stupňů a vyvíjí se textilie a prací prostředky, že bude stačit prát pouze studenou vodou.