Voľby prezidenta ČR/zvolený prezident Peter Pavel

Češi ešte dnes do 14tej.

O post hlavy štátu v Česku sa uchádzajú Andrej Babiš, Jaroslav Bašta, Karel Diviš, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Danuše Nerudová, Petr Pavel a Tomáš Zima.

Podľa posledných prieskumov sa vykryštalizovala skupina troch hlavných favoritov: bývalý predseda vojenského výboru NATO generál Petr Pavel, expremiér a šéf opozičnej strany ANO Andrej Babiš a bývalá rektorka Mendelovej univerzity v Brne Danuše Nerudová.

Zdroj: https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/415590-v-cesku-dnes-otvoria-volebne-miestnosti-obyvatelia-si-budu-vyberat-novu-hlavu-statu?campaignsrc=tn_clipboard

Tak som veľmi zvedavá. Mozete dávať svoje postrehy, komenty atď.

«134567

Komentáre

  • Niekde TG som videla tip, že do druheho kolá postúpi Babis a Pavel, Bašta skončí 4. Keď nájdem, vydodám.

  • Volebné miestnosti v Česku boli zatvorené, začína sa počítanie hlasov. Výsledky prvého kola prezidentských volieb by mali byť známe neskôr poobede alebo večer. Hlasovanie nenarušili žiadne významnejšie problémy.

    11:21

    Volebná účasť v Česku sa dopoludnia pohybovala najčastejšie medzi 50 a 55 percentami. V niektorých okrskoch hlasovalo aj viac ako 60 percent voličov. (čtk)

  • Prvé predbežné výsledky:

  • Tak už 2/3 hlasov. Iste je aspoň jedno: Bye, bye Danuška….

  • @Lavazza povedal/-a:
    Tak už 2/3 hlasov. Iste je aspoň jedno: Bye, bye Danuška….

    Babiš začal na 42%. Když se tak dívám, tak nevím, nevím, jestli to Babiš dá.

  • @Rusofil povedal/-a:

    @Lavazza povedal/-a:
    Tak už 2/3 hlasov. Iste je aspoň jedno: Bye, bye Danuška….

    Babiš začal na 42%. Když se tak dívám, tak nevím, nevím, jestli to Babiš dá.

    To je iná otazka. 2. koľko bude Babis, Pavel. No a teda hrozí riziko, že to Andrew nedá.

  • Rozdiel sa hodne zmenšuje:

  • Tak snad si lidi nafasovali maskáče a bagančata s ukrajinskou vlajkou a pujdou na frontu Pavlovci!

  • @Tristan povedal/-a:
    Tak snad si lidi nafasovali maskáče a bagančata s ukrajinskou vlajkou a pujdou na frontu Pavlovci!

    Přežili jsme Havla, přežijeme i Pavla.

  • @Lena povedal/-a:

    @Tristan povedal/-a:
    Tak snad si lidi nafasovali maskáče a bagančata s ukrajinskou vlajkou a pujdou na frontu Pavlovci!

    Přežili jsme Havla, přežijeme i Pavla.

    Ještě dobře, že tam byla ta Danuše, jinak by to Pavel vyhrál již v prvním kole. Holt, Amíci natvrdo počítají s válkou na Evropském území, proto instalují generála do prezidentského křesla.

  • Dráma na počkanie:

  • pred volbou jsem mluvila s hodne lidmi ve svem okoli. v me bubline jsme uvazovali o bastovi, ale vzhledem k nebezpeci, ze by na hrad zasedl lampsak nebo snad tetuse, hodili jsme to babisovi. se skripenim zubu, nicmene jina volba nebyla. pokud si tento narod preje, mit zase jednu stranu, jeden povoleny nazor, prezidenta, ktery bude na stejne vlne s fialovou vladou, potom jsme asi nuceni projit si roky temna a doufat, ze ty umyslne zhlouple davy, jednoho dne prozrou. musim rict, ze jsem si nikdy nemyslela, ze budu se zdesenim sledovat, jak se nase zeme potapi vic a vic.
    cekaji nas 2 tydny pekla, hysterie a jen cekam, ze vladni garnitura bude delat vse, jim ten lampasak prosel. jakkoliv si rikam, ze je to uz fakt asi zbytecne, tak ty 2 tydny ovsem budu mluvit s lidmi, aby sami pochopili, ze lampasak je opravdu spatna volba. a jakkoliv si rikam, ze se to nema delat, tak pokud lampasak vyhraje, prerusim veskere kontakty s jeho volici a zustanu opravdu ve sve bubline, kvuli svemu zdravi.

  • posloucham babise, ma tiskovku. je zjevne zklamany z toho, ze provladni kandidati maji prevahu. rekl, ze ma signaly, ze se na nej chysta nejake kompro, udajne i na jeho rodinu.

  • @constanze povedal/-a:
    posloucham babise, ma tiskovku. je zjevne zklamany z toho, ze provladni kandidati maji prevahu. rekl, ze ma signaly, ze se na nej chysta nejake kompro, udajne i na jeho rodinu.

    Čítala som komentáre na TG neCt24, ľudia z toho hodne sklamaní, hovoria o Dominione. Treba sa zomknúť a zabojovať.

  • žeby chcú česi stoj čo stoj do vojny? podľa tohto vyhrá generál (asi preto, že je taký sympoš ako u nás skládková princezná). No, kto chce kam, umožníme mu to tam...sa dostať :). Nestačila pandémia, tak sa uvolnia nehnuteľnosti ešte takou malou treťou svetovou vojničkou...kde budú proti sebe bojovať výlučne slovanské (len tie malé sprosté) národy.

    Toto je ako nočná mora čo sa deje...

  • @Bombulko neni mi zrovna do zpevu a je mi z toho tezko, kde to ziju a jak je narod zblbnuty. jako clovek, co pouziva selsky rozum, jsem zdesena, kde to ziju:-(. vcera mi porad chodily obrazky, jak se zbavit babise, aby nebyl zvoleny. jednoduse demozumpa je v hysterii a ty nasledujici tydny budou psycho.

  • Je mi rovnako smutno z toho, že oba naše národy tak zhlúpli. Otázne je, či to je až tak moc, alebo či je tomu dopomáhané okrem nekonečných peňazí z fed tlačiarní aj nejakým tým domininion či iným obdobným systémom. Lebo u nás myslím, že v komunálkach si takto teraz ukradli hlavné mesto. Minimálne.

  • súlad ja si zasa myslím, že ich to nestojí prakticky nič. To najhoršie (kde sa naozaj museli snažiť) sa im podarilo pred storočím - pri vytváraní fedu. Tam sa ešte museli aj sami angažovať. Teraz im stačí len pustiť tlačiareň. Na všetko majú pajácov poskokov - novinárov, čiernokňažníkov, armádu, psychologov, doktorov, vedcov...a navyše...majú čas. Nevyjde toto? vyjde iné. Skúšajú...
    A usmievajú sa. Naozaj stojíme vlastníkov fedu a darmožráčmi okolo nich čo sa považujú za elitu len papier a atrament...no a trošku elektriny. A presne takú hodnotu aj pre nich máme - v ich očiach. Nemyslím si, že kovid bolo dáke víťazstvo. Už ten bordel je medzi nami rozpustený a keď sa nás budú chcieť zbaviť, tak je veľa spôsobov od otrávených potravín po rôzne druhy ničivej munície. Môže to byť vyvolaním občianskych vojen (aj medzi národmi), chorôb...a čo ja viem čo tie choré mozgy všetko napadne.
    Teraz sme možnože trošičku lepšie odolali, lebo ideme navýpary z dobrých socialistických základov, ale to sa čochvíľa zmení. Ako sme vychovali ďalšiu generáciu? Alebo...ako nám ju vychovali? Navyše - koľkí sa na tom zabíjaní svojich susedov, priateľov, či rodiny priamo podieľali bez mihnutia oka či pohnutí svedomia? Naozaj to považuješ za také víťazstvo? Nemyslím, že je, len preto, že ešte ľudia žijú...

  • Bombulko povedal/-a: a keď sa nás budú chcieť zbaviť, tak je veľa spôsobov od otrávených potravín po rôzne druhy ničivej munície

    Omyl. Potrebujú na to náš súhlas, inak ich postihne trest.

  • mali súhlas srbov pred tým než ich začali bombardovať? alebo japoncov pred jadrovým útokom? takto by som mohol pokračovať...robia si čo chcú...aj my by sme mohli...ale my poslúchame. zväčša...väčšina

  • Bombulko povedal/-a: ja si zasa myslím, že ich to nestojí prakticky nič ... len atrament, papier a elektrina ... a majú čas.

    Práve že ČAS je tá najdrahšia komodita, ktorá im chýba! Potom musia meniť harmonogramy, viazne náväznost operácií a postupne sa im všetko zrúti.
    PS: to je podľa mňa aj jeden z dôležitých dopadov účasti na referende...

  • SPD je banda amaterů co jim vůbec nejde o Republiku nebo lidi, neumí tu politiku, Bašta a Okamura měli podpořit Babiše a vzdat se v jejo prospěch, teď tu bude chunta a maras!

  • Lavazza
    upravené Sun 15 Jan 2023 #27->

    @Tristan povedal/-a:
    SPD je banda amaterů co jim vůbec nejde o Republiku nebo lidi, neumí tu politiku, Bašta a Okamura měli podpořit Babiše a vzdat se v jejo prospěch, teď tu bude chunta a maras!

    Presne tak. Totoje cez kopirak u nás. Zo 6% nikdy nebude 30 týždeň pred voľbami. To je ako u nás Kotleba. Toho by ani alternatíva nikdy nevolila…

    Rovnaké hry a triky. Dobre tak na tetušu ľudia neskončili, ok, ale toto už asi bolo priveľa. Ja viem, že my to ti chápeme, aké zvyšok národa.

  • Súlad
    upravené Sun 15 Jan 2023 #28->

    LIberálni fašisti stavili na dva navonok odlišné kone. Na sociálnych sieťach v reálnom čase sledovali nálady obyvateľstva a podľa toho, ku ktorému z nich sa ľudia viac prikláňali, toho začali uprednostňovať. Lacné triky, ktoré ale na nevedomý dav fungujú.

  • Lavazza povedal/-a: Presne tak. Totoje cez kopirak u nás. Zo 6% nikdy nebude 30 týždeň pred voľbami. To je ako u nás Kotleba. Toho by ani alternatíva nikdy nevolila…

    Kotleba v jednej relácii na slobodnom vysielači porozprával aj ako to bolo v prezidentských voľbách. Kto ho zo strany na to nahovoril a tak dalej a tak dalej. On konkrétne si asi až po odídencoch do republiky uvedomil akého užitočného idiota si zahral. Relácia bola na slobodnom vysielači ale ktorá to bola si už nepamätám. Ale myslím že úplne posledná, v ktorej tam bol. Sú tam rôzne zaujímavé informácie aj čo sa týka ohľadom republiky.

    Rusofil povedal/-a: Je to příprava na válku. Copak to nevidíte?

    no...a nenapísal som to tu aj ja? :) takže áno my to vidíme :). Budeme mať ešte viac nehnuteľností uvoľnených v oboch republikách...spolu s kovidovými dozvukmi to bude hotový raj voľných nehnuteľností. Čaká nás ozaj "nádherná budúcnosť".

  • @Rusofil povedal/-a:

    @Tristan povedal/-a:
    SPD je banda amaterů co jim vůbec nejde o Republiku nebo lidi, neumí tu politiku, Bašta a Okamura měli podpořit Babiše a vzdat se v jejo prospěch, teď tu bude chunta a maras!

    A vás vůbec nenapadlo, že zapracoval Dominion? Kalous to přece před volbama ohlásil, že mají vše obšlehnuto. Psal jsem tady o tom. Vám není vůbec podezřelé, že Pavel měl před volbama v průzkumech něco kolem 20%, a nakonec z toho bylo 35? Kde nabral on těch 15% navíc
    Jak již jsem psal. Je to příprava na válku. Copak to nevidíte?

    Kalous je specialista na hlasování ze zahraničí.