Zvláštní události - osobní

Utvořil jsem diskusi, kde bychom mohli posoudit zvláštní události, které jsme osobně pozorovali.
Tak tedy, co se stalo včera u nás. Dopoledne jsme pustili TV WAU a tam, místo toho, aby běžel program byla jen fotka sedícího mrtvého muže, tedy předpokládám, že mrtvého. Nevím, co si tom tom myslet. Ta fotka tam byla až do večera, pak již šel normální program. Volali jsme i známé, aby se u sebe podívala, co běží u ní na tom programu, a normálně běžel. U nás také všechny programy běžely, až na tento. Fakt nevím, co to mělo být.

Komentáre

  • neodfotil si TV? Pripadne nema tu niekto TV archiv?

  • @Kancelar povedal/-a:
    neodfotil si TV? Pripadne nema tu niekto TV archiv?

    No, neodfotil, myslel jsem, že se tam jen něco zadrhlo a program bude pokračovat dál. Pak jsem se věnoval pracím kolem domu a až večer mi máma řekla, že to trvalo do večera.

  • Rusofil povedal/-a: U nás také všechny programy běžely, až na tento. Fakt nevím, co to mělo být.

    Pravdepodobne technická chyba. "Mŕtvy muž" bol vysielaný, keď k nej došlom, preto tam zostal. Nehľadal by som za tým nič iné.

  • @Súlad povedal/-a:

    Rusofil povedal/-a: U nás také všechny programy běžely, až na tento. Fakt nevím, co to mělo být.

    Pravdepodobne technická chyba. "Mŕtvy muž" bol vysielaný, keď k nej došlom, preto tam zostal. Nehľadal by som za tým nič iné.

    Bral bych to vysvětlení, kdyby u známé, která bydlí od nás vzdušnou čarou kilometr, bylo to samé. Ale u ní program normálně běžel.

  • Rusofil povedal/-a: Bral bych to vysvětlení, kdyby u známé, která bydlí od nás vzdušnou čarou kilometr, bylo to samé. Ale u ní program normálně běžel.

    Mne program občas zamrzne. Väčšinou stačí prepnúť, ale už sa stalo, že som musel televízor vypnúť. Je to chyba v prijímači. Preto to u teba nešlo a u susedy išlo. Z toho vyplýva, že chyba bola u teba, nie vo vysielaní. Naozaj by som za tým nehľadal nič iné.

  • P
    upravené Mon 16 Jan 2023 #7->

    Rusofil povedal/-a: Dopoledne jsme pustili TV WAU a tam, místo toho, aby běžel program byla jen fotka sedícího mrtvého muže, tedy předpokládám, že mrtvého. Nevím, co si tom tom myslet. Ta fotka tam byla až do večera, pak již šel normální program. Volali jsme i známé, aby se u sebe podívala, co běží u ní na tom programu, a normálně běžel. U nás také všechny programy běžely, až na tento. Fakt nevím, co to mělo být.

    Vzhledem k popisu události počítám s tím, že pokud jde o signál, tak jde o signál, který je osobní.
    Z toho důvodu nejpovolanější osobou, která může provést výklad, jsi Ty sám (nebo někdo z Tvých nejbližších, pokud by si na to troufl).
    Přesto se pokusím dát Ti pár tipů, jak s tím naložit/jak bych počítal já, kdybych měl informace, co máš Ty.

    V úvahu bych započítal i název TV kanálu.
    A pokud možno i další okolnosti, jako datum a čas, kdy to nastalo, doba trvání děje a co se zrovna děje v domácnosti (krátkodobě i dlouhodobě), kdo se na to díval, kdo se na to nedíval, byly nějaké reakce? ... apod.
    Pokud si děláš výklady snů, můžeš si to vyložit, jako by sis vyložil sen. O výklad bych se pokusil zejména tehdy, pokud událost na Tebe zapůsobila >silně<.

    Závěrem jenom 3 obecné poznámky:
    i. Pokud nevíš, co to mělo být, je potřeba začít rozmýšlet/připouštět i varianty výkladu, které Ti nejsou osobně (duchovně či rozumově) příjemné... a zkusit si pokusně přiznat něco, co bys velice nerad přiznával. A něco z takto přiznaných věcí Ti může zarezonovat natolik, že přijde např. aha-efekt a to by potvrdilo, že ses trefil. (Příklad: vyzkoušet "nemyslitelnou" variantu výkladu, kde ten "mrtvý" muž jsi Ty sám)
    ii. Počítám s tím, že je téměř jedno, jestli byl sedící muž skutečně mrtvý nebo to na Tebe jenom tak působilo.
    iii. Předpokládejme, např., že muž byl >skutečně< mrtvý. Věci nejsou, čím se zdají být, takže bych to do výkladu zahrnul spíše z hlediska archetypu nebo symboliky, než jako událost reálné smrti nějakého muže. (ledaže by to bylo v rozporu s bodem (i), pak by bylo nutné připustit i reálnou smrt)
    Předchozí věty bodu (iii) platí - a možná ještě silněji - i pro případ, že se Ti muž jenom >jevil< jako mrtvý (či Tě jenom >napadlo<, že >je< mrtvý nebo že >vypadá< jako mrtvý)

    Ještě příklad k bodu (iii), že věci (ve snu) nejsou, čím se zdají být:
    Ve snu se někomu zdá o kamarádce. Jenomže ta kamarádka není kamarádka, ale bratr dotyčného, což nakonec vyplyne jako zpětná vazba až z celkového obrazu toho snu. A jenom za tohoto předpokladu má sen konzistentní výklad, který dává nějaký smysl.