Zvlastne štátne zakazky, dotácie

No verím, že toto vlakno ostatne takmer prázdne, kedze aktuálne vláda nekradne a robí všetko pre ľudí. Zaujímavé info z tohoto TG kanálu;

Štát mohol ušetriť státisíce eur. 🤷‍♀️Ale naďovci nakúpili radšej v daňovom raji na Cypre a nie na Slovensku.

Ako sme Vás informovali v predchádzajúcom príspevku
( Náš príspevok o nakupovaní stanov naďovcami na Cypre za 420.688 eur bez DPH:
https://www.facebook.com/102817561835125/posts/273790358071177/ ),
👉naďovci nakúpili nafukovacie stany v daňovom raji na Cypre. Nakúpili nafukovacie stany NIXUS ERA o rozmere 6x9 metrov od cyperskej firmy M. KADIS SURVIVAL SPORTS LIMITED.

👉Tie isté a mnoho ďalších typov nafukovacích stanov predáva na Slovensku aj firma Zepelin, s.r.o.
Trenčín, IČO:36322181.

Naďovci slovenskú firmu pritom dobre poznajú, keďže od nej tiež pred pár mesiacmi nakúpili nafukovacie stany. Dokonca väčšie o rozmere 6x10 metrov.
(Kúpna zmluva č. 2020/253 - stan univerzálny so spojovacím stanom
140 000,00 € vrátane DPH.

https://www.crz.gov.sk/zmluva/5039663/ )

Otázkou ostáva, prečo teda naďovci nakúpili s odstupom pár mesiacov od firmy z daňového raja na Cypre niečo, čo vedeli nakúpiť od slovenskej firmy? Nechceli podporiť domácu slovenskú firmu z peňazí slovenských daňových poplatníkov v tejto krízovej dobe?

Alebo žeby to bolo tým, že firma z daňového raja ponúkla klimatizačnú jednotku pre 6x9 metrový stan za
👉14.150 eur/kus
👉a slovenská firma ponúkla klimatizačnú jednotku pre 6x10 metrový stan za
👉4.428 eur/kus  a teda pri nákupe 10 kusov klimatizačných jednotiek
‼️👉mohol Naďov rezort ušetriť 97.220 eur bez DPH?👈‼️

Podobne je to aj pri ďalších položkách nákupu stanov napríklad:
Postele od firmy z daňového raja naďovci nakúpili za
👉 525 eur/kus ,
👉od slovenskej firmy 252 eur/kus  - pri nakúpených 80 kusoch
👉mohol nákupom zo Slovenska ušetriť 21.840 eur. Neušetril.

Prepravné boxy z daňového raja za 👉643 eur/kus,
👉transportné bedne zo Slovenska 110 eur/ kus.
Pri nákupe 26 kusov
👉mohol Naďov rezort ušetriť  13.858 eur. Neušetril.

Vstupná predsieň (vestibul) stanu  z daňového raja
👉1.515 eur/kus ,
👉vestibul pre stan zo Slovenska 620 eur/kus.
Pri nákupe 10 kusov
👉mohol Naďov rezort ušetriť 8.950 eur. Neušetril.

⭕Na pár položkách mohol Naďov rezort ušetriť 141.860 eur.‼️ Bez DPH. Ak by nakupoval od overenej slovenskej firmy a nie od firmy z daňového raja.🤷‍♀️

🤔Neušetrili naďovci. 🤷‍♀️
🙄Lebo nechceli, alebo tam bola iná príčina, prečo s radosťou nakúpili naďovci za viac z daní nás všetkých, daňových poplatníkov SR⁉️

Také, že "my sme nevedeli", že  existuje na Slovensku firma, ktorá nám to vie dodať lacnejšie nefunguje, keďže ako vidíte, obe zmluvy realizoval Naďov rezort.

Link na slovenskú firmu  Zepelin, ktorá predáva aj NIXUS ERA stany, ale naďovci ich nakúpili radšej v daňovom raji na Cypre:
https://www.zepelin.eu/sk/nixus-rychlo-nasaditelne-stany-pre-zachranne-systemy-a-armadu/

Čo na takéto "hospodárenie" takzvaný "investigatívny mainstream" ? Nič? Čo tak preveriť nákup hrabličiek, motyčiek, sekier, zvinovacích metrov, atď atď atď za státisíce Naďovým rezortom v daňovom raji na Cypre?

https://t.me/investigativnyblogSK/22270

Komentáre

  • No a mame tu ďalší prípad;

    Rodinkárstvo v OĽANO: Mikulec prihral zákazku za 2,5 milióna Hegerovmu známemu

    Rada Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) potvrdila skoršie rozhodnutie úradu, že Ministerstvo vnútra zmluvou s firmou Dustream production za 2,5 milióna eur za účelom manažmentu situácie na hranici SR s Ukrajinou po vypuknutí vojny porušilo zákon. Ako informuje na sociálne sieti Nadácia Zastavme korupciu, predmetná spoločnosť bola totiž v roku 2020 postihnutá za nelegálne zamestnávanie.

    Rezort s ňou nemal obchodovať aspoň tri roky. Navyše firmu odporučil ministrovi premiérov kamarát," uviedla nadácia s tým, že „kamarátova" firma GD identity sa zároveň stala subdodávateľom zákazky.

    https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/649151-rodinkarstvo-v-olano-mikulec-prihral-zakazku-za-2-5-miliona-hegerovmu-znamemu/

    —————-
    Najlepšia vláda akú Slovensko kedy malo z úst nášho Eduschka. To iste….

  • Dalsi príklad počinu proeurópskej a proukrajinskej (teda proamerickej vlády):

    Spojené štáty americké odkúpia od Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) pre potreby svojej misie na Slovensku 1555 metrov štvorcových (m2) pozemkov v centre Bratislavy. Vyplýva to z návrhu na povolenie výnimky zo zákona o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby pre ŽSR, ktorý v stredu schválila vláda.

    "Generálny riaditeľ ŽSR rozhodol o nepotrebnosti majetku uvedeného v tabuľke č. 1 pre ďalšiu činnosť ŽSR a súhlasil s prevodom tohto majetku formou priameho predaja v prospech Spojených štátov amerických ako suverénneho štátu prostredníctvom Ministerstva zahraničných vecí USA," uviedlo ministerstvo hospodárstva v predkladacej správe k materiálu.

    Hodnota pozemkov v blízkosti nového Slovenského národného divadla je podľa znaleckého posudku 442.072 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Kúpna cena má byť 1,206 milióna eur bez DPH.

    https://www.infovojna.bz/article/video-odvolana-hegero-matovicova-proamericka-proukrajinska-vlada-odsuhlasila-predaj-lukrativnych-pozemkov-v-centre-bratislavy-pre-velvyslanectvo-usa
    ———-
    Keď už je zo nepotrebné pre ŽSR, to sa vážne nenašiel jediný slovenský subjekt, ktorý by zo kúpil?!?!

  • Lavazza
    upravené Tue 20 Dec 2022 #4->

    https://www.webnoviny.sk/nasvidiek/andrassy-upodozrieva-polnohospodarov-z-netransparentneho-rozdavania-dotacii-stacilo-vyplnit-dotaznik-tvrdi-video/

    Ukážkový prípad netransparentnosti

    Celý proces prideľovania dotácií bol navyše podľa neho ukážkovým prípadom netransparentnosti a plytvania so štátnymi financiami. Navyše, Slovensku podľa neho hrozí konanie zo strany Európskej únie pre neoprávnenú štátnu pomoc súkromným subjektom. Výsledky kontroly preto odstúpili orgánom činným v trestnom konaní.

    „Máme podozrenie na to, že došlo k porušeniu povinností pri správe cudzieho majetku,“ povedal Andrassy.

    Stačilo vyplniť dotazník

    Od roku 2014 do roku 2021 disponovalo podľa neho NPPC rozpočtom 168 miliónov eur, z ktorého až 107 miliónov išlo na dotácie.

    Pozemkový fond čelí podozreniu z tunelovania. Cez spriaznené osoby, vymyslené pozície či nezákonné platy
    „Najvypuklejším obdobím bol rok 2021, keď sa prostredníctvom ôsmich dodatkov k základnému kontraktu navýšil rozpočet NPPC z 5,2 milióna eur až na úroveň 46,5 miliónov eur,“ uviedol Andrassy.

    Andrassy spomenul aj fakt, že chovateľ, ktorý podľa dotazníka choval šesť ošípaných, dostal dotáciu vo výške 27 000 eur.

    Iný chovateľ pritom dostal podľa Andrassyho 43 000 eur, avšak choval až 37 000 ošípaných. Na výsledky kontroly pritom podľa šéfa NKÚ zareagovalo aj ministerstvo pôdohospodárstva, keď tento rok dodatkom k štatútu umožnili NPPC poskytovať dotácie.

  • Lavazza
    upravené Mon 16 Jan 2023 #5->

    Vie mi niekto povedat ako tento ober***** (sorry za vyraz, kľudne si tam doplňte čo chcete) mohol byt vymenovaný na túto funkciu?!?!!

    Je neprijateľné, aby poslanec OĽaNO Erik Ňarjaš, ktorý sa celý svoj profesionálny život venuje tancu, dostal za odmenu teplé miesto v Tipose. Navyše, Igor Matovič ho do funkcie menoval len deň pred svojím oficiálnym koncom,“ uviedol Krúpa na sociálnej sieti.

    Hnutie OĽaNO už podľa neho dávno nie je protikorupčným hnutím, ale eseročkou jedného muža, ktorý výmenou za lojalitu neváha urobiť zo štátnej akciovej spoločnosti „trafiku pre kamarátov“.

    ———
    To hovorí aj jeho bývalý kolega…

  • Čo si pamätám, tak Matovičovci schválili zákon, aby úradníci mohli byť vyhadzovaní aj bez udania dôvodu. Takže pri výmene garnitúry sa bude ľahšie robiť poriadok, a dostanú po čele vlastnými hrabľami.

  • Tak to sa teda naozaj oplatilo:

    Dvojmotorový vrtuľník Leonardo AW189 rezort Romana Mikulca (OĽANO) kúpil napriek faktu, že Úrad pre verejné obstarávanie totožnú zákazku s tým istým dodávateľom už zrušil. Neoprávnený a protizákonný, takto úrad vyhodnotil vtedajší postup ministerstva vnútra.

    Tento obchod neskôr na súde napadla americká spoločnosť Bell Textron, známa výrobou helikoptér. Spoločnosť mala v úmysle ministerstvu ponúknuť svoje motorové lietadlá. Avšak to nebolo možné, pretože nebol vyhlásený tender. Súd dal za pravdu Bell Textron, informujú TV Noviny.Rozhodnutie okresného súdu v Malackách nakoniec rozhodlo o tom, že ministerstvo má zákaz vrtuľník akokoľvek používať, kým nerozhodne o platnosti zmluvy. Minister vnútra Mikulec však tvrdí, že stroj potrebujú na pomoc slovenským občanom.