Zemetrasenie v Turecku a Sýrii

Bezpochyby ide o veľké nešťastie s katastrofu, včera som zahliadla, že počet obetí je už skoro 12 tis.

Telegram je plny srdcervucich videí o prebiehajúcich zachatranych akciách.

Otázka je, či ide o prírodnú katastrofu alebo niečo iné:

Infovojna: https://www.infovojna.bz/article/video-obrovskemu-nicivemu-zemetraseniu-v-turecku-s-mnozstvom-obeti-predchadzal-odpor-ankary-voci-vstupu-svedska-a-finska-do-nato

Reakcia Naďa: https://www.hlavnespravy.sk/jaro-nad-oznacil-infovojnu-za-odpad-a-pyta-sa-komu-sluzi-zbiera-argumenty-na-obmedzenie-slobody-slova/3038336

InfoVojna priniesla o zemetrasení rozsiahly článok, jednu jeho časť uvádza podnadpis „Konšpirácie o umelom zemetrasení“. Niektoré veci uvedené za ním sú pre odborníkov dôvodom na úsmev, aj keď sa IfoVojna snažila podporiť svoje tvrdenia zdrojovaním.

InfoVojna vo svojich článkoch poctivo uvádza zdroje. Ten, ktorý rozzúril Naďa, nie je výnimkou.
Ale práve na túto časť zareagoval Jaro Naď a to doslova zúrivo. Veď posúďte sami: „Takéto bludy šíri tento odpad. je čas to zastaviť! Áno, obsah internetu je potrebné monitorovať a v prípade potreby aj blokovať. Zásadne nesúhlasím s tým, že poslanci NRSR neschválili návrh zákona z dielne NBÚ, ktorý by po schválení súdom umožnil zablokovať podobný odpad ako je napríklad „InfoVojna“.

Ďalej toto:

https://t.me/cz24news/42640

Fotky:

«1

Komentáre

  • @Rusofil

    Taky mě to napadlo, takové náhodičky

  • @Rusofil povedal/-a:
    Včera Turci Amíkům, "dejte své špinavé paprče od Turecka pryč", a dnes v Turecku nejničivější zemětřesení.
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-zemetreseni-v-turecku-40422096

    podľa všetkého to vyzerá že aj príroda je naklonená k spojeniu turkov s europou...po nedávnom zemetrasení si celé turecko doslova "poskočilo" bližšie k eu o minimálne 3 metre ...

    http://www.frontnews.ge/en/news/details/52237

  • Ešte popridávať články, čo si myslite?

  • čosi je aj v téme "správy z usa"

  • @Bombulko povedal/-a:
    čosi je aj v téme "správy z usa"

    Už je to tu:-)

  • Tak počet obetí narástol:

    https://cz24.news/zemetreseni-uz-ma-16-tisic-obeti-je-to-horsi-nez-valka-rika-syrsky-zdravotnik/

    V samotnom Turecku pri ňom zomrelo 12 873 ľudí, uviedol turecký úrad pre riešenie katastrof a mimoriadnych situácií (AFAD). Bilancia mŕtvych a ranených sa neustále zvyšuje. Ani hlásených 16-tisíc obetí tak zrejme nie je konečným údajom. V Sýrii navyše pátranie komplikuje zložitá vnútropolitická a bezpečnostná situácia. Katastrofa zasiahla ako oblasti ovládané vládou v Damasku, tak regióny pod kontrolou povstaleckých skupín.

    Agentúra DPA podotýka, že počet potvrdených obetí sa v Turecku v priebehu niekoľkých hodín zvýšil asi o 3000. Zranených je v tejto krajine viac ako 62 000, asi 8000 ľudí sa doteraz podarilo zachrániť z trosiek. Zemetrasenie postihlo viac ako 13 miliónov ľudí. Na sýrskej strane je podľa posledných dostupných údajov 2700 mŕtvych a cez 4600 zranených.

  • A aby toho nebolo malo, jedna z najväčších demokracii sa opäť vyznamenala

    https://cz24.news/cely-svet-je-doslova-nasiaknuty-zlobou-a-zlocinmi-usa-mzv-syrie-americke-sankcie-brania-likvidacii-nasledkov-zemetrasenia/

    SÝRIA/USA: Ekonomické sankcie uvalené Washingtonom na Sýriu sťažujú odstraňovanie následkov ničivého zemetrasenia v krajine.

    Damask tak vyvrátil tvrdenia amerických predstaviteľov, že sankcie voči Sýrii nezasahujú do poskytovania humanitárnej pomoci.

    "Predstavitelia americkej administratívy pokračujú v pokusoch o zavádzanie medzinárodného spoločenstva tvrdením, že 'Cézarov zákon' a sankcie nezasahujú do poskytovania naliehavej humanitárnej pomoci syrskému ľudu," píše sa vo vyhlásení.
    Ministerstvo poznamenalo, že občania krajiny, ktorí čelia tejto tragédii, sú nútení odpratávať trosky rukami.

    "Používajú najjednoduchšie nástroje, pretože potrebné vybavenie nemajú k dispozícii kvôli sankciám USA," upozornilo ministerstvo.
    Syrský minister zahraničných vecí Fajsal Mikdad tiež upozornil, že sankcie voči krajine prehlbujú katastrofu, ktorá krajinu zasiahla v podobe zemetrasenia. Vo vysielaní televíznej stanice „Al Mayadeen“ pripomenul, že situáciu ešte viac komplikuje skutočnosť, že Sýria je v ťažkých podmienkách v boji proti terorizmu a tým, ktorí ho podporujú.

    Mikdad podiakoval všetkým krajinám, ktoré vyslali do Sýrie záchranárov a humanitárnu pomoc. Poznamenal, že vláda vynakladá maximálne úsilie na odstránenie následkov katastrofy a na podporu obetí, no potrebuje pomoc.

  • Velice zajímavé video k Turecku, Čínskému balonu, a hlavně ke zprávě chranitelů a veršitelů (žreců) o přítomnosti mimozemšťanů a jejich setkání s elitami v Antarktidě.
    https://dzen.ru/video/watch/63e4300a91fefc7522a84aaf

  • Korporát nenechá na pochybách nikoho a prozrazuje už i pravý účel "zemětřesení:
    Zemětřesení v Turecku by mohlo být zlomovým bodem kariéry prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Podle politických analytiků mu současná krize buď pomůže vyhrát volby, nebo naopak nadobro ukončí jeho politickou kariéru.
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-sultan-na-pranyri-zloba-za-tisice-zavalenych-v-turecku-pada-na-erdogana-225304

  • Bezpečnostná situácia gangy, rabovačky, dokonca na niektorých miestach sa malo aj strieľať. Polícia má čo robiť, aby udržala poriadok. Na interne sú aj prvé videá z "prevýchovy rabujúcich https://t.me/ZvodkaOnline/3510

  • https://actualidad-rt.com/actualidad/457898-ayuda-humanitaria-turquia-voluntarios-decepcion

    Google:

    Opätky, umelé mihalnice a plavky: humanitárna pomoc prichádzajúca do Turecka prekvapuje a sklamala dobrovoľníkov

    Dobrovoľníci zodpovední za triedenie odevov a obuvi dodaných ako humanitárna pomoc do Turecka pre obete zemetrasení boli prekvapení a sklamaní časťou prijatých darov. Zároveň vyjadrujú svoju vďačnosť za prejavy solidarity zo sveta a zároveň potvrdzujú, že v hrozných podmienkach narazili na veľké množstvo vecí, úplne zbytočné a dokonca zapáchajúce, uvádzajú noviny Türkiye Gazetesi .

    spoločenské šaty, letné oblečenie či topánky na vysokom opätku, ktoré sú často vo veľmi zlom stave. Poslali im „špinavé“ župany a ponožky, vysoké opätky, umelé mihalnice a „všetky nezmysly, na ktoré si spomeniete,“ povedala Azra Ceren Capak, ktorá sa podieľa na tomto úsilí.

    "Keď otvoríme nejaké tašky, šíri sa zápach, pretože sú aj takí, ktorí posielajú nevyprané výrobky a obnosené a roztrhané oblečenie. To nedáva zmysel," hovorí Azra, podľa ktorej mnohé z týchto vecí treba vyhodiť. Táto situácia spôsobuje, že strácajú čas a psychicky ich vyčerpávajú, narieka.

    Ďalšia dobrovoľníčka, Rona Yaz Nacak, poukazuje na to, že humanitárna pomoc, ktorá prichádza, je plná nepodstatných vecí, ako sú plavky, čipkované oblečenie, jemné topánky a doplnky, o ktorých priznáva, že nevie, čo to je. „Škoda to robiť, je to hriech,“ hovorí.
    —-/
    Toto ani nevladzem okomentovať. Strašné. Neviete či tu sú nejaké zbierky pre Turecko?

  • Dronové zábery toho tektonického zlomu

    https://www.youtube.com/shorts/NHG4bFIs0YA

  • Lavazza
    upravené Mon 13 Feb 2023 #26->

    Nemam zdroj, skúsim overiť, ale je to smutne naozaj,

    https://t.me/absurdnisvet/43518

    ✅ Seznam zemí, které poskytly finanční pomoc Turecku po zemětřesení

    🇶🇦 Katar: 1,6 miliardy dolarů
    🇵🇰 Pákistán: 117 milionů dolarů
    🇰🇼 Kuvajt: 85 milionů dolarů
    🇸🇦 Saúdská Arábie: 58 milionů dolarů
    🇦🇪 SAE: 53 milionů dolarů
    ...
    🇪🇺 Evropská unie: 3,1 milionu dolarů🤮🤮🤮🤮

    To je neocenitelný příspěvek, který dobře živený Západ přináší do třetího světa.

    ✅ Рейтинг стран, оказавших финансовую поддержку Турции от последствий земенентрий

    🇶🇦 Катар 1,6 млрд $
    🇵🇰 Pákistán: 117 milionů $
    🇰🇼 Кувейт: 85 млн $
    🇸🇦 Саудовская Аравия: 58 млн $
    🇦🇪 ОАЭ: 53 млн $
    ...
    🇪🇺 Евросоюз: 3,1 млн $

    Таков неоценимый вклад сытого Запада на фоне стран "третьего мира".

  • pod sutinami se nasla ziva zena a mozna dalsi dve osoby jeste jsou v sutinach.
    vsimnete si, jak tymy z celeho sveta pracuji spolu. ve vsem tom nestesti jak kdyby byla nadeje. neumim to vysvetlit

  • Humanita západného typu, boze chúďatko dieťa (FB Devana):

  • Zemetrasenie v Turecku zastavilo produkciu ocele v postihnutej oblasti. Riešenia následkov nešťastia budú stáť krajinu výdavky na úrovni 5,5% HDP
    Veľké oceliarne v južnom Turecku zostanú po ničivom a masívnom zemetrasení niekoľko týždňov zatvorené. Tieto továrne blízko epicentra otrasov sa pritom podieľajú približne tretinou na produkcii ocele v krajine.
    Uviedol to Veysel Yayan, generálny tajomník Združenia tureckých výrobcov ocele. Informuje o tom Bloomberg.
    Hoci továrne v oblasti neutrpeli žiadne vážne škody, mnohí zamestnanci alebo ich rodinní príslušníci zomreli, zatiaľ čo tí, ktorí prežili, sa snažia existovať v provizórnych podmienkach, povedal.
    /viac v článku/
    https://www.infovojna.bz/article/zemetrasenie-v-turecku-zastavilo-produkciu-ocele-v-postihnutej-oblasti-riesenia-nasledkov-nestastia-budu-stat-krajinu-vydavky-na-urovni-55-hdp