Významný deň 25.2.

Lavazza
upravené Sat 25 Feb 2023 v Dejiny a chronológia #1#1

Celý deň hľadám, že kto si nato spomenie a niečo napíše. Toto má oslovilo a s týmto súzniem:



——-
Bola som cez prazdniny s deťmi v Prahe. Boli sme aj v Múzeu Karla Zemana (Cesta do praveku, Barón Prášil a ďalšie). Bola som užasnutá, čo všetko sa v 1955 dalo, ako to mal premakané, videla som originál scenáre ručne ilustrované. Poslala som to kamoške. Ona mi napísala, že ešte že tu bol socik, take tvorivé všetko. Asi tak. Dnes ten film išiel na ct, odporucam, je aj na YouTube.

Áno, malo to aj tienisté stránky. Ale vo svetle tejto “demokracie” a tamtej doby, je pre nás skôr narodených mnohé jasnejšie:-). Tak len toľko k tomuto dňu.

Komentáre

  • Karol Ondriaš je veľmi fajn človek. Odporúčam jeho stránku - nájdete ju pod jeho menom. Má tam aj voľne stiahnuteľnú vlastnú tvorbu + všetky jeho videá sú zaujímavé. Ten kto nemusí komančov, nepozerať...privodíte si vredy na žalúdku a rakovinu očí a uší.

    Nečakal som, že by ho sem niekto dal, ale odporúčam najmä jeho dielo - človek, ako programovateľný biologický stroj.

  • Kazde spolocenske zriadenie potrebuje historiou odovodnit opodstatnenost svojej existencie. Skratka my teraz sme lepsi ako predchadzajuci. Kydat na historiu zahladzuje vlastne chyby. Robili to vsetci.

  • každý nie. len neschopný režim sa potrebuje vyviniť. občas proste stačí odhodiť ideologické okuliare a pozrieť sa na veci triezvo. čo sa vybudovalo, koľko ľudí sa malo zle, koľko dobre. a je úplne jedno aký má štát zriadenie. ide o to ako v tom zriadení fungujú ľudia.