Socializmus a komunizmus

Súlad
upravené Thu 23 Mar 2023 v Koncepty budúcnosti #1#1

Téma určená socializmu, komunizmu a pridruženým človečenským systémom.

Téma nie je určená posmrtnej KOBke s Mŕtvou vodou, ktorá kým sa neočistí od založených mín, nikdy nemôže byť spásou pre svet.

Komentáre

  • Zaujímavý psychologický experiment so sovietskymi školákmi (video)

    https://www.biosferaklub.info/zaujimavy-psychologicky-experiment-so-sovietskymi-skolakmi/

    Školáci striedavo po jednom prichádzajú na strelnicu, kde sú umiestnené 2 terče. Po výstrele na ľavý terč si študent vezme rubeľ pre seba a výstrelom do pravého terču ide rubeľ triede pre všeobecné potreby. Čo si študenti vyberú?

  • Na obrázku z filmu je v alegorickej forme podané plnozmyslové zobrazenie pojmu z OOB-КОБ:
      СОБОРНОСТЬ - SÚBORNOSŤ.
    Som nesmierne rád že Súlad aspoň okrajovo uz začina chápať zmysel КОБ-OOB a  našiel v sebe odvahu a odhodlanie vysvetľovať podstatu OOB v názorných príkladoch. Diiik za pomoc!
    Ide to síce pomaly a rodí sa to v kriku a nadávkach, ako pri pôrode ježka neurotickou veveričkou, ale: Ide mu to. 👍👍👍😉😅😂🤣😅😂🤣
    Mimochodom na jednom stretnutí tzv. pronárodne orientovaných ľudí som chcel v podobnej praktickej ukážke ( tiež by sa pri tom držiac navzájom rukami "hýbali" na jednej nohe) dať moznosť  "prežiť na vlastnej koži" ČO to  соборность vlastne je.
    Pointa: ...nedokázali to, ani dlhým skúšanim a odmietli "to" ako nezmysel a hlúpy príklad ...🤔🤨
    Pointa P.S. ak sa pozrieme na úcinkovanie tzv. národovcov v politike, tak ten pokus o súbornosť-соборность  asi ani nemohol dopadnúť inak. 😉 😃

    Vysvetlivky k textu:
    КОБ - Концепция общественной безопасности
    OOB - Osnova občianskej bezohroziteľnosti

  • Súlad
    upravené Fri 24 Mar 2023 #7->

    Súlad má úplne rovnaké názory ako pred rokmi. Len niektorí stále nepochopili, o čo tomu Súladovi vlastne ide. Podstata posmrtnej KOBky s Mŕtvou vodou je protislovanská a proislamská a kým sa neočistí od úmyselne založených mín, nič sa na tom nezmení. Čo niektorí považujú za podstatu, nie je podstata posmrtnej KOBky, ale ako názov témy napovedá, je to podstata komunizmu, čiže dŕžavy (komunizmus = dŕžava).

    Len rovnakí môžu byť naladení rovnako. V jednom rytme nemôžu fungovať rôzni. Preto má žiť každý u seba doma a nemiešať sa s ostatnými. Je to v prospech všetkých zúčastnených. My sa budeme hrať sami u seba doma, krováci sa budú hrať sami u seba doma. Áno, môžeme sa priateliť a navštevovať. Ale nebudeme sa miešať, pretože by sme tým uškodili nielen sebe, ale aj im. Je mi jasné, že pochopiť niečo takéto je pre mnohých náročné. Ale skúste to.

  • Súlad
    upravené Fri 24 Mar 2023 #8->

    S filmom Bohovia sa museli zblázniť súvisí aj jedna smutná udalosť. Prevzaté z ČSFD:

    N!xau (XiXao) za tuto roli dostal 300 dolarů, ale za pokračování si vymohl víc než 80000, aby si mohl pořídit dům vybavený elektřinou pro něj, své tři ženy a jejich děti. Údajně trpěl během života tuberkulózou. Na počátku července roku 2003 potvrdili úředníci v Namibii jeho smrt. Příčinou mohlo být i předávkování drogami. Zemřel ve věku asi 59 let, datem narození si ani N!xau nebyl jist.

    Fľaša bola vo filme jedinou vecou, ktorú nemal k dispozícií každý. Preto sa stala zdrojom hádok a škriepok, kvôli ktorým sa XiXao rozhodol zhodiť fľašu z útesu na konci sveta. V skutočnom živote sa tento herec dostal vďaka filmu k peniazom, ktoré počas väčšiny svojho života nepotreboval, čo ho možno stálo život. Nebol na peniaze duchovne pripravený.

    Ani v našom svete nie sú všetci duchovne pripravení na všetko. Koľko národov je pripravených na pracovitý a mierumilovný život v spätí s prírodou, ako je to prirodzené pre Slovanov? Že sa to teraz z rôznych príčin narušilo je dôkazom toho, že ak niekto niekoho tlačí do niečoho, na čo nie je pripravený, alebo čo nie je jeho prirodzenosťou, vznikajú nemalé problémy, ktoré môžu vyústiť až zániku.

    Ak hostiteľ nechá na sebe parazitovať, škodí sebe, ale aj parazitovi, pretože ten nie je nútený sa rozvíjať do neparazitickej formy. Či je toho schopný nie je problém hostiteľa, o to nech sa stará parazit sám. Ak sa ten, ktorého jestvovanie je ohrozené nepostaví tým, ktorý ho ohrozujú, škodí sebe, ale aj nepriateľovi, pretože ten nie je nútený hľadať iné formy svojho fungovania.

    V prípade, že sa naivní snažia pozdvihnúť tých, ktorí na to nie sú pripravení, škodia sebe, pretože plytvajú surovinami aj energiou, ktoré môžu použiť na prospešnejšie veci, ale aj tým, ktorých sa snažia pozdvihovať, pretože oni jednoducho nie sú pripravení a cítia to ako priveľký tlak na seba, čo vyústi v nenávisť a postavenie sa voči tým, ktorí sa ich snažia pozdvihovať, alebo to vedie k sebalikvidácii, ako v prípade N!xaua. Duchovné vývojové stupne sa jednoducho nedajú preskočiť.

    Navštevovať sa, priateliť sa, pomáhať si áno, ale miešať sa nie.